KURS

Jag har varit på kurs för EG Haking i helgen och är helt frälst. Jag har 1000 saker att skriva, men jag är så trött efter all ny kunskap och alla nya intryck att jag måste gå och lägga mig och smälta allt. Från och med nu kommer bloggen troligtvis vara utformad på ett annorlunda sätt, tack vare den här helgen. Haking är asbäst.

Permalink Träningar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Benskydd

Idag fick jag hem ett paket med saker jag beställde från Hööks en dag när jag var lat och inte orkade åka dit. Jag hade beställt två fyrpack fleecelindor (bruna och svarta), en gramantygel i läder och ett par frambensskydd. 

Jag kan verkligen rekommendera de skydden jag beställde. Det är så kallade fälttävlansskydd, vilket innebär att de verkligen skyddar runt om hela benet. Frambensskydden ser ut såhär och har en PVC-skena inbyggd för att skydda senan. Här kan du köpa dem för 289:-.



Bakbensskydden har också en PVC-skena, men den sitter istället på framsidan av bakbenet. Här kan du köpa dem för 479:-.



De är billiga, smidiga att sätta på hästen, lätta att rengöra och framförallt verkar dem hålla i en evighet. Jag har använt mina bakbensskydd nästan varje dag i mer än ett år och de har inte gått sönder någonstans. Så om ni letar efter ett par bra och slittåliga skydd, att till exempel rida ut i skogen med, så är dessa helt perfekta.

 

 

Permalink Utrustning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dressyr på schemat

Jag ändrade mig ganska snabbt till att rida dressyr på ridbanan istället för att klättra. Jag är SÅ glad över det. Han var helt fantastisk alltså. Jag jobbade jättemycket med den icke-existerande förvända galoppen. Jag red på ganska långa tyglar och lät honom bära sig själv hela passet, pillade bara lite med någon hand om huvudet hamnade på sned, eller om han tappade ställningen. Jag värmde upp med ett lugnt tempo i en djup och rund form, både trav och galopp.

Till en början fattade jag förvänd galopp på långsidan och saktade av till skritt på kortsidan osv. Det gick kanon direkt så då gjorde jag det lite svårare genom att fortsätta en hörnpassering, för att sedan utöka till hörn, kortsida, hörn. Efter kortsidan gasade jag iväg över diagonalen så att han hamnade i rätt galopp ute på spåret igen. När jag var nöjd bestämde jag mig för att utmana ödet lite och testa att rida snett igenom i rätt galopp för att fortsätta i förvänd. Först bytte han galopp ett par gånger, men sen fattade han vinken och gjorde helt rätt, utan att tappa bogarna (eller något annat heller för den delen).

Efter att jag hade ridit så hjälpte jag Fanny att hoppa med hennes ponny Tambo. Först fick hon travhoppa ett räcke på åttvolt. Sedan fick hon hoppa några linjer som jag gjorde till en bana på åtta språng, varav två var fyra travbommar i rad. Sen byggde jag om till tre studs och ett galoppsprång till en oxer.

De var sååå duktiga och Tambo hoppade helt fantastiskt. Han har väldigt bra frambensteknik.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inställd träning

Min dressyrtränare ringde nyss och ställde in träningen idag för att hennes nya sponsorhäst kom flera timmar tidigare än vad de hade sagt. Därför får jag klara mig själv idag. Jag tänkte rida ut och klättra i sandbackarna.



Calle för ett och ett halvt år sen. Samma dag som jag köpte honom! :D

Permalink Träningar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder

Jag hittade två fantastiskt söta bilder på Calle från tävlingen i söndags här. (klicka framåt en också)

Permalink Tävling Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vecka 21

Den här veckan blir en ganska tuff vecka för Callebanan, med mycket träning. Det innebär såklart att nästa vecka blir lite lugnare. :)

Måndag: Promenad
Tisdag: Promenad
Onsdag: Dressyrträning
Torsdag: Hoppträning
Fredag: Lugn uteritt
Lördag: EG Haking-kurs, ett ridpass.
Söndag: EG Haking-kurs, två ridpass.

Jag ser verkligen fram emot helgen. Är det någon som har tränat för EG Haking någon gång?

Permalink Veckoplanering Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mask

Tjoho. Calle var den enda hästen i hela stallet som visade mask på träckprovet, så idag avmaskade jag honom. Det var inte speciellt kul för han var sjövild, men tillslut fick jag in geggan i munnen på honom. Efter det var det vääääldigt synd om honom så han blev en liten gosegris och la sig för att sova en stund på min axel. Jag har inte ridit idag utan gick bara en liten promenad och sen fick han beta lite.

Permalink Hästvård Kommentarer (0) Trackbacks ()

100 cm

Jag tror kanske att Calle var världens underbaraste häst idag. Var och tävlade 100 cm i Täby och tänkte skriva om banan hinder för hinder för då blir det lättare för mig att blicka tillbaka senare. Ingen kommer orka läsa detta så om ni bara vill se filmen kan ni scrolla ner!

1. Första hindret var världens smalaste oxer (alltså på längden). Det kändes nästan löjligt, jag tror att det var ungefär 30 cm mellan den främre och den bakre bommen. Sen var den liten som fan, kan inte ha varit med än 85 cm hög. Jag hade en lagom galopp fram mot hindret, men sen började han slänga med huvudet så att jag var tvungen att korta upp honom lite. Det gjorde inget och språnget blev bra.

2. Det var 24 meter till nästa hinder som var ett räcke. Vi hade en galoppen som jag hade planerat så att det blev sex perfekta galoppsprång. Jag skulle dock ha tänkt på att byta galopp, men eftersom att bågen knappt existerade störde det inte vår rytm på något sätt.

3. Tredje hindret var en parallell oxer ur sväng från långsidan. Jag tycker att anridningen var bra, även om jag attackred lite för jag hade fått för mig att den skulle komma lite snabbt och att han skulle behöva hjälp över. Efter hindret ville han rinna iväg och dessutom tog det typ 20 meter för mig att byta till rätt galopp, vet inte riktigt varför.

4. Fjärde hindret var en oxer på långsidan och den gick bra.

5. Det var strax över 25 raka meter till nästa hinder som var ett litet räcke. Red på sex galoppsprång, men tyvärr blev det ett kort sista. Jag vet inte om han blev sur för att det rubbade vår rytm, men efter hindret sparkade han bakut en gång.

6. Det sjätte hindret var en parallell oxer som jag självklart hamnade för nära. Det blev alltså ett helikoptersprång (som ni ser på filmen) så jag bokstavligt talat sköts ur sadeln och sen ner på honom igen. Där hamnade jag lite ur balans om vi säger så.

7. Därför blev jag tvungen att lägga en volt för att hitta tillbaka till alla stigbyglar och tyglar. Jag tänkte att jag skulle lägga en så liten volt som möjligt för att slippa tidsfel och ändå komma till omhoppning. Jag glömde i stundens hetta bort att man får 4 fel om man lägger en volt, så det var ju otroligt onödigt. Men det är lätt att vara efterklok. Denna lilla volt i kombination med en stackars förvirrad Calle ledde såklart till att han hoppade med otroligt hängande framben och rev hindret. FAST DET VAR ETT LITET RÄCKE! Det var däremot inte hans fel utan puckade mattes fel som inte tänkte efter före hon agerar och lägger världens minsta volt.

Fick alltså fyra fel för volten och fyra fel för rivningen. Sen fick jag nog ett tidsfel också om jag inte minns fel? Jag är ändå nöjd för han var så himla positiv och glad över att få tävla (haha, tror jag). Här kommer en liten film.


Permalink Tävling Kommentarer (5) Trackbacks ()

Hovar

Ni kanske inte är intresserade, men här är Calles hovar. Jag tycker att dem är näst intill perfekta till formen Just nu är dem lite torra, men det är ju vanligt såhär års.

Fram

Bak
.

Good or bad?

Permalink Hästvård Kommentarer (0) Trackbacks ()

Utan ryttare

Jag glömde bort att Calle ska arbetas utan ryttare en dag i veckan när jag gjorde veckoplaneringen, så jag klämde in ett sådant pass idag. Började med att tömköra ut en sväng på långa tyglar (eller tömmar kanske det heter när man tömkör ;)). Det var första gången för både mig och honom. Det var kul och spännande, Calle var modig och gick framåt så glatt så! Efter det körde vi en stund på banan i skritt och då bråkade vi faktiskt lite för att han prompt skulle falla inåt i höger varv. Efter några försök att bli av med mig så valde han tillslut att samarbeta istället och då gick det ganska bra. Efter kanske 20 minuter i skritt på ridbanan satte jag på pessoa-systemet

Jag använde det i lång och låg form, åtta minuters trav i varje varv (klockade). Jag tycker att han arbetade mer som tanken är att han ska göra idag jämfört med förra veckan. Framförallt tyckte han att den var mindre obehaglig, han sparkade bara två gånger efter den. Efter det tömkörde jag ut en sväng till.

Här är lite bilder från dagen






Permalink Dagens ridning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Färgskifte

Calle byter färg hela tiden och just nu är han mitt uppe i ett färgskifte. När det blir sommar efter vinter/vår går han från svart till ljusbrun.



Båda bilderna togs idag, den svarta på halsen och den bruna på bogen, så just nu är han fläckig!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Utslagen familj

Idag är jag hästledig så därför ger jag er lite söta bilder på en utslagen familj jag fann på köksgolvet







Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hovslagare

Idag var världens bästa hovis och skodde Calle. Han har vanligtvis nollor runt om, men hovis hade inga såna med sig, så han fick ettor runt om istället. Jag tyckte inte att det såg så farligt ut och han sa att så länge han inte trampar av sig dem är det positivt att skorna går lite längre bak, för då får han bättre stöd från dem. Jag ska ta bild på Calles hovar så fort jag kommer ihåg så att ni får se vad bra han skor. :) Jag tycker generellt sett att alldeles för många skor med för långa tår, har ni också märkt det?




Permalink Hästvård Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hoppypoppy

Hoppade lite själv idag. Är jobbigt att hoppa av och höja hinder så jag ställde upp en gymnastiserande linje med fyra räcken, ca 6,80 m emellan. Först låg de på 80 cm, sen 100 cm, sen höjde jag de två mittersta till 110 cm. Det är första gången jag hoppar den här övningen och jag tyckte den var bra. Jag tror att det tog mest på hans bakben eftersom att han verkligen sköt ifrån direkt efter landning till nästa hinder. Den var även bra för kvickheten, för han var tvungen att vara snabb med frambenen.

Calle var verkligen duktig och verkade tycka att det var kul, trots att han kändes lite slö. Hans galopp var helt fantastisk (hade inget i handen och den var verkligen bakifrån och framåt/uppåt) så jag tror att uteritten gjorde honom gott. Själv red jag visst som en kratta (according to the movie) och jag har inget att skylla på så det var väl helt enkelt inte min dag. :P


Permalink Dagens ridning Kommentarer (4) Trackbacks ()

Oh my!

Calle var helt fantastisk igår när jag red, kommer kunna leva på den turen länge. I början var han lite träig så jag lät honom springa precis hur fort han ville i galopp för att komma igång (efter skritt och trav). Sedan kom jag till ett parti i skogen där de håller på att bygga en fälttävlansbana så det ligger stockar överallt. Det blev alltså en del höga och långa benlyft. Mest i skritt, men travade och galopperade där avstånden såg ut att stämma.

Jag travade ner till beachen därifrån och det tar ungefär 15 minuter, så jag varvade mellan att rida lätt och stå i fältsits. Väl nere vid vattnet vände jag, för jag hade lite bråttom, och galopperade hela den vägen jag travade ner tillbaka upp. Då gjorde jag massa tempoväxlingar, slutor, öppnor, galoppbyten med direkt ökning. Han var så JÄVLA fin alltså! Han var så lösgjord och fick väldigt stora gångarter. Efter galoppen skrittade jag en ganska lång bit, innan jag gjorde en sista koll i galopp där han fick spåra ordentligt, eftersom jag hade ridit så mycket på tre spår innan.

Hur som helst var ritten väldigt krävande för honom och jag överväger om jag ska låta honom vila idag och sen hoppa imorgon istället. Jag får se sen hur länge jag blir kvar i skolan och om han verkar seg när jag kommer till stallet.


En bonusbild på min syrras hund Mini, när hon försöker använda sig av "matte-jag-är-en-martyr"-tricket

Permalink Dagens ridning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vecka 20

Veckans tema är att han ska ta förhållningar i banhoppningsgaloppen.

Måndag: Uteritt till beachen, kanske går lite i vattnet.
Tisdag: Hoppa. Ska ställa upp fyra räcken med ett galoppsprång emellan varje.

Onsdag: Vila
Torsdag: Medryttare
Fredag: Uteritt med klättring
Lördag: Uteritt
Söndag: Tävling 100 cm

Måste jag tillägga att jag alltid sätter Calle i någon form av arbete ute i skogen? Så istället för uteritt skulle det lika gärna kunna stå dressyr fast special edition, the fun way.

Permalink Veckoplanering Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fälttävlan

Jag och min syster var och kollade på fälttävlan idag. Jag blev väldigt sugen och funderar på att åka på någon träning snart. Vet redan vem jag vill träna för också, haha.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Pessoasele second edition

Det här inlägget får bli en kombination av dagens "ridning" och utvärdering av pessoaselen.

I början tyckte Calle att det var enormt obehagligt att ha något bakom bakbenen. Jag började alltså med att bara låta den sitta vid bakdelen och virade liksom fast linorna kring ringarna på tömkörningsgjorden tills han vande sig vid att ha något vid bakbenen. När han accepterade den i skritt (gick fort) tänkte jag låta honom trava runt mig i longerlinan. Istället sparkade han bakut i ungefär en halvtimme.


När han var klar med dumheterna spände jag den som man ska göra i början, det vill säga lång och låg form. Jag lät honom trava fem minuter i varje varv och då tycker jag att han var jättefin. Man såg verkligen hur han jobbade med bakbenen och halsmusklerna, ryggen såg jag inte eftersom jag hade schabrak under gjorden, men jag tror att han jobbade väldigt bra med den också. Nästa gång jag använder den hoppas jag att han inte tycker det är lika äckligt i början och då ska jag använda den under en längre tid, kanske tio minuter i varje varv. När det går riktigt bra i trav ska jag även börja galoppera.

Man måste vara försiktig och inte gå för fort fram, eftersom att det är krävande för hästarna. Jag märkte att han var riktigt mör efteråt men det kan ju bero på hans upptåg i början. ;) Här är några bilder!

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pessoasele

Jag har köpt en budgetvariant av pessoaselen på Hööks som jag tänkte inviga idag. Jag tror inte att det är någon skillnad på dem förutom priset. Den "riktiga" kostar 800 - 900 :- och den på Hööks kostar 300 :-



Jag har gjort lite research på internet och det finns delade meningar om den. Dock verkar det som att folk som skriver att den är hemsk inte har provat den medan folk som gillar den faktiskt har provat den. Man kan uttrycka det som att den tvingar hästen att gå i form genom att rycka den i munnen om den inte arbetar med bakdelen. Men jag väljer att uttrycka det som att den skapar ett samarbete mellan bakdel och framdel för att uppnå en korrekt form. Jag ska göra en utvärdering av den ikväll.

Eftersom att jag innerst inne är estet har jag ritat en bild på hur man ska sätta den, så att jag inte glömmer bort.


Permalink Utrustning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Väldigt varmt

Oh herrroooo. (läs: oh hello med the accent of Kim Jong Il)

Igår var det fantastiskt väder, för er som missade det. Hade varken ork eller lust att rida efter jobbet men är glad över att jag gjorde det för det var såå skönt. Red ut en sväng på kanske 80 minuter, varav några minuter var trav på asfalt. Det var längesen jag red på asfalt och jag tycker att det är bra att göra det (med måtta) ibland.

Calle var spänd som en stålfjäder idag och jag vet inte riktigt varför. Kan bero på att tre barn kom springades från ingenstans och frågade vad hästen hette, att det stod en gubbe i skogen och drog pinnar genom snår eller att det kom en joggare runt ett hörn med dålig sikt. Allt detta i början av ridturen inom loppet av fem minuter. 

Red som vanligt öppnor och slutor i trav. Red i ett jättehögt tempo när jag galopperade, men växlade mellan det och skritt för att känna att jag hade kontroll. Han skötte sig utmärkt, även om han slog med huvudet varje gång jag tog ner honom med skritt. Överlag fin häst och vääääldigt fina galoppfattningar.


Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag är det fredag

Igår var jag och tränade med min fjant. Vi hoppade på båge och vi hoppade bara jättelåga hinder, vilket egentligen är tråkigt men det är inte jag som bestämmer. Calle var jobbig i munnen och jag tror tyvärr att det beror på att jag var jobbig i handen. 

Den andra hästen hade bajsat mitt emellan två hinder och då blev Calle väldigt störd och vägrade trampa i bajset utan skulle hålla på och krångla precis där. Det störde mig som fan så den linjen blev aldrig speciellt bra. Jag är inte hypad, men ganska nöjd över träningen. Detta trots att jag inte hamnade rätt på det gråa räcket en enda gång. :P

Här är några klipp, om du inte kan se har det inte blivit bearbetad ännu.




Permalink Träningar Kommentarer (3) Trackbacks ()

Trött häst

Träningen idag gick bra men han kändes lite lam. Jag lyckades övertala min lillebror att följa med igen så han filmade. Skriver mer och lägger upp film imorgon. NU MÅSTE JAG FORTSÄTTA PLUGGA TILL ÜBERTENTAN JAG SKA HA IMORGON WHICH'S KILLING ME!


Crazy eye, hahaha.

Permalink Träningar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Film upplagd!

Nu har jag lagt upp filmen från P&J i söndags. Här är inlägget.

Nu ska jag plugga till tentan imorgon och ladda inför hoppträningen i eftermiddag. Jag hoppas min syrra kommer förbi så jag blir filmad. Catcha latööö.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bygelnosgrimma

Imorgon ska jag åka till Hööks och köpa en sån här nosgrimma. Det är en korrigeringsnosgrimma som många använder till sina islandshästar. Den "låser" käken, vilket kanske låter värre än vad det är, men jag tror att det kan vara bra för Calle eftersom att han är lite gapig på det sättet den motverkar. Kan dessutom vara ett bra alternativ för mig som inte kan använda remont på honom eftersom hans mun är så kort att den blockerar hans näsborrar.




Någon som har testat?

Permalink Utrustning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Älskade häst

Dressyrträningen idag var jättekul och jag är verkligen nöjd. Min hopptränare tränade tiden innan mig och hon skvallrade om att jag måste få kontroll över banhoppningsgaloppen, alltså att han måste ta mina förhållningar när jag rider med en stor galopp.

Jag fick t ex rida framåt fem galoppsprång, sen hade jag två galoppsprång på mig att ta förhållningar och direkt fram fem galoppsprång igen. Tog han inte förhållningarna fick jag INTE fastna utan var tvungen att rida framåt och sen försöka igen. Efter ett tag kändes han som en annan häst och det var verkligen kul. Om två veckor är det dags igen och jag längtar redan. Min tränare är så bra eftersom att hon verkligen jobbar med oss som ett hoppekipage och tanken bakom alla övningar är att hoppningen ska bli bättre.


Permalink Träningar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Självständig

Jag har inte hästintresserade föräldrar vilket innebär att jag oftast måste klara mig själv. Jag har en helt fantastisk syster som hjälper mig på tävlingar och på nästan alla träningar, men det är inte alltid hon finns tillgänglig. Att kunna stå på egna ben har varit väldigt viktigt för min personliga utveckling. Det har gjort mig enormt självständig och jag är aldrig "rädd" för att jag inte ska klara mig ensam.

Självklart står dem alltid bakom mig och backar upp mig om jag inte klarar av det ekonomiskt, men hittills har det inte varit några problem. Mycket tack vare olyckan för fyra år sen, som dessutom gav mig pengar att köpa Calle.



Ikväll ska jag åka iväg själv och träna dressyr. I början var det lite besvärligt att köra själv med Calle för han kunde vara knasig att få in i transporten, men väl inne stod han lugnt och fint. Nu för tiden går han direkt in och det är så otroligt skönt.

Brukar du någonsin köra iväg själv med hästen och till exempel träna, eller vill du alltid ha någon med dig?

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vecka 19

Ska som jag skrev i inlägget tidigare vara ledig från häst måndag och tisdag. Det passar väldigt bra eftersom att jag har en fet tenta på fredag som jag måste plugga till.

Måndag: Uteritt (medryttare)
Tisdag: Dressyrträning (medryttare)
Onsdag: Dressyrträning för Karin
Torsdag: Hoppträning för Gaby
Fredag: Vilodag med en promenad för hand (om jag orkar)
Lördag: Uteritt
Söndag: Intervaller utan ryttare sex st á tre minuter med 45 sek paus.

Permalink Veckoplanering Kommentarer (3) Trackbacks ()

Pay and jump

Hoppade 110 för första gången idag för att se om det är dags att gå upp ett snäpp. Det gick verkligen jättebra. Han hoppade kanon på hinder 1-3, sen ville han inte hoppa en oxer som var ur sväng med en lång distans (parallell och jag tror att den var större än 110). Vi hamnade fel så han stannade, sen efter det blev både jag och Calle osäker så vi stannade två gånger till och sen bad jag dem lägga ner den. Då stannade han på hindret efter istället, vilket gjorde mig väldigt sur för jag vet att han gjorde det "bara för att". Sen red jag an på den och då hoppade han finfint över hinder 5-9 och sen även det valfria hinder 10 som var ett upphopp och nedhopp på bank (SKITKUL! :D)

Så egentligen kanske jag inte bör vara så glad eftersom att han stannade så många gånger, men han var inte i en enda bom på hela banan och han var pigg och glad eftersom att han har haft en lugn vecka. Egentligen ska jag vara glad över att han hoppade över huvud taget efter min dåliga anridning till nr 4. Fler gånger har sådant resulterat i att han bestämmer sig för att han inte ska hoppa mer för dagen då... Min syster filmade mig men jag glömde kameran i stallet så jag får lägga upp filmen på onsdag. Jag ska nämligen ta hästledigt i två dagar nu.

På torsdag ska jag fråga min tränare om hon tycker att jag ska hoppa 110 på nästa riktiga tävling, som är den 23:e maj.


Permalink Träningar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Beställt

Nu har jag beställt ett PW schabrak. Tog först det cream-färgade med brun kant, för det är lätt snyggast. Precis innan jag bekräftade köpet så kom jag på att jag har vita ridbyxor och grå kavaj så det skulle se urlöjligt ut. Bytte därför till det vita schabraket med marinblå kant. Jag är dock allergisk mot vita huvor på mörka hästar så det får jag klara mig utan, även om det skär lite i mitt hjärta.



Nu måste jag verkligen gå och lägga mig eftersom att jag ska upp halv sex och jobba, som vanligt på lördagar. Livdragonerna anordnar dressyrtävlingar där i helgen så jag kanske hinner kolla lite om det är lugnt i stallet. Det är en fancy Prix St Georg klass imorgon som kanske kan vara kul att se ett ekipage eller två i.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tömkörning

Idag var jag busig och bytte min dag för tömkörning, som skulle vara imorgon, och hade den idag istället. Min 18-åriga lillebror var nämligen med mig i stallet så jag tyckte inte att det kändes schysst att rida ut då. ;) Han hjälpte mig att mocka, fylla min höpåse och bära fram och plocka bort bommar på volten.

Började med att tömköra på volt i trav och galopp, tio minuter i varje varv. Calle gick väldigt bra men han ville hellre galoppera än trava eftersom att det blåste som in i Judas. Därefter fick han trava över sex stycken bommar med ca 1,20 m mellan, fem minuter i varje varv. Han fick gå över i en mycket långsam takt så att han var tvungen att ta i ordentligt i bakkärran för att komma över allihopa. Han var vääääldigt fin i vänster varv.

Har funderat lite och kommit fram till att jag ska börja med intervallträning utan ryttare på honom, eftersom att jag alltid gör det på ridbanan (finns inget lämpligt närliggande ställe i naturen). Även om det innebär en viss styrke- och konditionsträning även för mig så tycker jag att det är onödigt att ha ryttare på och jag tror i alla fall inte att han skulle må dåligt utan mig där.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tävlingsset

Jag funderar på att fixa ett nytt set med schabrak och huva att tävla i. Jag har kikat lite på PW schabraken och så vitt jag har förstått är de riktigt bra. Eftersom att jag har en sadel med singelkåpa skulle det passa perfekt (om det fyller sin funktion) eftersom att de flesta andra schabrak bara glider bakåt eftersom att det är svårt att fästa stropparna på ett bra sätt.

Men, till det stora dilemmat: vilken färg?!

Permalink Utrustning Kommentarer (4) Trackbacks ()

6/5 - 10

Idag skrittade jag barbacka med hackamore på volten i ca 35 min. La upp fyra bommar på raken, varav de två i mitten var lite upphöjda.

Började med att flytta för inner- och ytterskänkel i båda varv på ett avkortat fyrkantspår. Gick bra, men han ville inte riktigt ställa igenom åt höger. Skrittade sen över bommarna i en mycket låg form 10 gånger åt varje håll, så totalt 20 gånger. Jag höll på att avlida för att det var så tråkigt och Calle höll på att avlida p g a flätad svans. Stackars häst.

Något icke-häst: Jag tog en CV-bild på mig själv igår. Är den godkänd? Kände mig väldigt lame.


Permalink Dagens ridning Kommentarer (3) Trackbacks ()

Före - efter

Jag tänkte att jag skulle visa er hur mycket Calle har förändrats i kroppen sen han magrade ur. Tyvärr har jag inga uppställningsbild utan ni får se under ryttare.

Sommaren 2009 - när han hade magrat ur

Två bilder tagna för ett par veckor sen


Ser ni skillnaden? :D

Permalink Hästvård Kommentarer (1) Trackbacks ()

Upplåst!

Nu ska jag låsa upp min blogg igen. Hade en värdelöst dag, var på dåligt humör, hade ingen inspiration och framförallt ingen lust att engagera mig eftersom att ingenting går som det ska just nu. Dock är det inget för era öron så let's return to horses.

Idag var Malin (kiropraktor) ute och kollade Calle. Han var lite stum i bröstryggen och det satt framför allt i vänster bog. Hon vill ut igen om tre månader, vilket låter klokt. Funderar på att ta ut en massör där emellan.

Jag fick jättemycket beröm för att han var så fint och jämt musklad. Hon sa att han hade enormt bra mankmuskulatur, vilket tydligen är ganska svårt att få fram. Hon berömde även hans nackmuskler och rumpmuskler. Nu kan jag alltså vara säker på att jag tränar honom på rätt sätt. ;D Sist hon var ute var han nämligen snett musklad på t ex rumpan, men inte idag. Jag är HAPPY!

Hon tycker att jag ska tömköra honom minst en gång i veckan, så det innebär att jag måste köpa tömmar och gjord.

Resten av veckoplaneringen kommer att se ut såhär:
Torsdag: Skritt uppsuttet. Tänkte lägga ut lite bommar så han får lyfta på benen.
Fredag: Rida ut, alla gångarter men inte särskilt intensivt.
Lördag: Tömköra
Söndag: Pay and Jump 110 cm

Permalink Hästvård Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vecka 18

Måndag: Vila

Tisdag: Vila
Onsdag: Vila, kiropraktor Malin Collin kommer.

Resten av veckan återstår att se, lite beroende på vad jag får för instruktioner från Malin. Anledningen till vilan i början av veckan är helt enkelt att han behöver rensa skallen lite (tror jag).

Permalink Veckoplanering Kommentarer (0) Trackbacks ()