Medryttare eller inte...

... det är frågan.

Min medryttare ska sluta efter den här veckan, för att hon har fått erbjudande om att rida en annan häst flera dagar i veckan. Hon rider ju bara Calle en dag i veckan så hon får inte ut lika mycket av det. Hur som helst så hamnar jag i en situation där jag måste välja om jag vill hitta en ny medryttare eller om jag ska ha Calle för mig själv.

Som det ser ut nu kommer jag inte att skaffa en ny medryttare, men jag vet inte hur jag känner sen när jag börjar jobba heltid i Januari. Om jag nu skulle skaffa en medryttare vill jag ha någon som är duktig på att rida, så att jag får lite valuta för det, men jag vet inte hur lätt det är att hitta någon grym ryttare som bara vill rida en dag i veckan. Jobbigt läge. Hur hade ni gjort?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Halsduk

Jag vill tipsa om en halsduk i tubformat från Gina Tricot. Den är inte bara snygg, utan även perfekt att rida i eftersom den inte lossnar och flyger bakom som en mantel (töntig liknelse). Finns att köpa i butik eller här.


Permalink Tips Kommentarer (1) Trackbacks ()

Edward Gal

Det krävs ingen raketforskare för att se vilken enorm kraft och explosivitet (finns inte det ordet eller?!) det ligger bakom Totilas fantastiska rörelser. Hur rider man en sån häst egentligen? Hur tar man till vara på den enorma, men kanske svåråtkomliga, kapaciteten?


När EG gick in i Globen blev det tyst, och jag var tvungen att kommentera hans orangea stövlar - SÅ fula. Efter några misslyckade försök att kallprata med flera tusen människor, kom äntligen hästarna som skulle tränas in i arenan. De två första var en fyraåring och en femåring, och efter dem kom en sjuåring och en tioåring in.

Den största fokusen var att hästarna skulle ha framåtbjudning och att ryttarna verkligen skulle våga rida sina hästar framåt. När de äldre hästarna kom in blev det som värsta uppvisningen och de började rida jättesamlat i galopp. Det första EG sa till dem var att de skulle sluta samla och rida framåt, han menar att en samlad galopp är inte en långsam galopp. En samlad galopp har bara riktat sin kraft åt ett annat håll, och jag tycker att Totilas är ett typexempel på det. Han har en fantastisk kraft i sin samling, som lätt omvandlas till elasticitet i ökningarna.

De fick öva mycket på att förbereda rörelser. Hästarna ska inte göra rörelser för att "dem vet vad som kommer", utan för att vi ber dem göra det. Till exempel bytte dem galopp av sig själva efter en diagonal sluta in till medellinjen, så det jobbade han ganska mycket med. Att göra ett steg i taget och göra hästarna uppmärksamma och sätta igång deras vilja att prestera! 

Jag tror att framåtbjudningen är det som har gjort EG och Totilas så framgångsrika tillsammans. Det är en fantastiskt häst, men han behöver såklart en fantastisk ryttare också. Risken att någon tar bort Totilas framåtbjudning och istället håller igen kanske finns nu när ett ryttarbyte är på gång? Kommer han fortfarande sopa mattorna med motståndarna? Vad tror ni? Kommer någon annan våga ta tillvara på all kraft i den hästen? Imorgon får man för övrigt veta vem som blir hans nya ryttare...

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Hjälp

Jag behöver hjälp!

Jag vill köpa ett nytt tävlingsset (schabrak och huva) till min nya kavaj. Jag trodde att den skulle ha lite blått på sig men den är helt svart, nästan snyggare. Vad ska jag ha för färg på schabraket och huvan? All min och Calles utrustning är svart med silverspännen.

Ge gärna direkta tips med namn på märke och modell! :D

Permalink Utrustning Kommentarer (7) Trackbacks ()

Vintervilan tidigarelagd

Hej alla.

Som ni vet stod ju Calle i början av veckan, och även igår och idag så jag har bestämt mig för att lägga hans vintervila tidigare än vad jag hade planerat från början. Så nu får han sina tre veckor, räknat från i måndags, fram till den 13:e december.

Det passar ganska bra eftersom jag såg en kurs i början av Januari som jag är sugen på. Jag har nämligen velat testa att träna terräng ett bra tag och det har visat sig att Ulf Johansson ska ha en fälttävlanskurs inomhus på Runsten. Det innebär att de drar in massa terränghinder i ridhuset, men det är även vanlig hoppning. Det kan nog bli spännande.

Som ni förstår blir det inte särskilt mycket bloggande om ridning, men jag ska försöka blogga om annat istället. Imorgon ska jag till exempel åka och kolla på träningar för Jos Kumps, det kommer alltså bli ett inlägg om det och även ett inlägg om Edward Gals clinic jag såg idag, för den var jätteintressant!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sthlm int. horse show

Haha, lat jag var i rubriken.

Nu (snart) ska jag dit. Först är det dressyrclinic med Edward Gal, sen är det bland annat final i Agriahoppet, islandshästtävling och "champion of the trainers". Kan bli kul! Ska nog inte köpa något men ska självklart KLÄMMA på massa saker.

Ingen bloggning förrän ikväll eller imorgon alltså. Tråkigt inlägg. Hejdå!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ny sadel

Är som vanligt sugen på att köpa en ny sadel. Om jag skulle göra det skulle det dessutom bli en brun. Har några krav såklart:

- Billig! Har inte pengar att köpa en sadel som kostar mer än 15 000. Även om kvalitén i regel är sämre, så är det ok om man tar väl hand om den (plus att jag har ju bara en häst, ok om man hade typ 15 hästar).

- Enkelkåpa! Nästan det viktigaste egentligen, once you've gone there it's no way back. Det är nästan som att rida barbacka utan att få skavsår mellan skinkorna.

- Stora och framåtskurna kåpor! Mina lår är nog min längsta kroppsdel. Kan se lite löjligt ut ibland eftersom att det inte alls är lika långt och graciöst under knäna. Det är därför extremt viktigt att mina knän inte hamnar utanför kåpan.

- Snygghetsfaktor en miljon! JA, det är inte okej att rida omkring i en FUL sadel.


Min nuvarande sadel. (fast min är svart)

Permalink Utrustning Kommentarer (5) Trackbacks ()

Fundering

Ibland undrar jag om Calle kanske inte är rätt häst för mig. Eller snarare tvärtom; att jag inte är rätt ryttare för honom. Han är ju fin och det känns som att någon annan kanske skulle kunna ta honom längre än vad jag kan.

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Vatten

Hur föredrar ni att vattna era hästar? Vattenhink eller vattenkopp?

Jag föredrar utan tvekan vattenhink av den enkla anledningen att jag vill ha koll på mycket hästen dricker, så att det lätt går att reglera med salt om den dricker för lite. Calle har till exempel två stycken vattenhinkar som jag tror rymmer 15 liter vardera. Det brukar vara ca 2 liter kvar i vardera hink.

Permalink This or that Kommentarer (6) Trackbacks ()

Ännu en vilodag

Idag var Calles ben prima ballerina, men han fick vila igen så att det återhämtar sig ordentligt. Imorgon är det min medryttare som ska rida och hon rider aldrig lika tufft som jag gör, utan brukar mest rida ut och det passar perfekt efter tre dagars vila. Nu ska jag bege mig ut i virrvarret, älskar snö men hatar snöstorm.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bilder från söndagen

Calle var fortfarande svullen i benet, men jag gick på en 40 minuters promenad och då gick svullnaden ner. Tänkte lägga upp bilderna här men det funkar inte. Den här veckan kommer jag få en iPhone 4, då jävlar ska jag börja mobilblogga. ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag är det måndag

Tänkte först skriva "Siri" i rubriksfältet. (pucko)

Idag var Calle svullen i höger fram. Jag vet precis vad det beror på. När jag rider lägger han huvudet på sned, med öronen åt höger, det i sin tur leder till att han belastar sitt högra ben mycket mer än sitt vänstra. Testa själv att lägga huvudet på sned åt höger axel, då förstår man exakt vad som händer med hästen när den gör samma sak (du får tänka att din axel är hästens bog).

Hur som helst, alltid när jag rider så tänker jag på det. FÖRUTOM NÄR JAG HOPPAR! Dumt va? Så igår red jag i totalt tre timmar utan att tänka på det. Inte konstigt att han är överansträngd där nu, men ingen hälta och inte varm i alla fall. Ledde honom i 20 minuter och kylde benet i 15 minuter med kallt vatten.

Här är filmen från när jag ramlar av igår. Jossan är sjuk så bilderna kommer nog imorgon. :)


Permalink Dagens ridning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Dålig uppdatering

Hej alla!

Lite taskig uppdatering, beror på att jag har haft fullt upp i helgen. I lördags skulle jag på P&J men så blev det inte, lika bra kanske med tanke på den intensiva träningen vi åkte på igår. Jag var, som jag har skrivit tidigare, på en endagskurs för Pontus Westergren. Han var riktigt bra!

Första passet var markarbete över hinder. Calle var lite jobbig, extremt pigg och studsig, men det gick väääldigt bra. Jag är extremt nöjd. Tyvärr var ingen där och filmade men Jossan fotade och dem kommer hon troligtvis skicka till mig ikväll, då lägger jag upp dem här!

Nu till vår svaghet: Vila i två timmar och sen rida igen... Calle var förbannad på mig redan i boxen och det var nästan så att han sa "matte, jag vill åka hem". Hur som helst så började vi hoppa fram och det gick faktiskt riktigt bra, även om han gjorde massa bocksessioner så hoppade han fint. Sen skulle jag ge mig på banan, som låg på typ 110-120. Lite dumt att börja med den höjden kanske, men jag tänkte give it a try.

Han hoppar första oxern kanon och sen ska jag vända upp på andra hindret som var ett räcke. Linjen blev fel så jag hamnade liksom snett och för nära så Calle tvärnitar och vänder in i hinderstödet, ställer sig på bakbenen när jag står i en stigbygel så jag hoppade ur den och hamnade på rumpan. (finns på film, lägger upp sen :P) Därefter var det bara skit, han ville inte hoppa. Han är ju så känslig och det var droppen för honom. Han ville inte ens hoppa när vi sänkte till typ 70 cm. Tillslut fick vi ordning på honom och jag hoppade fyra hinder på 1m och där fick det räcka.

Pontus sa såhär: "Det handlar inte om att han inte kan hoppa, för det kan han verkligen. Han är försiktig, ibland nästan för försiktig. Det är klart att det är roligt att ha en häst som de andra har, en som bara tågar på. Men du kommer kunna rida större klasser felfritt på den här hästen. Du måste bara få ordning på framåtbjudningen."

Permalink Träningar Kommentarer (3) Trackbacks ()

Vinter- eller sommarvila?

Vinter- eller sommarvila?

Jag ger Calle vila under vintern. Dels för att det inte är några tävlingar då och även för att det kan vara en riktig pina att ge sig ut i snöstorm eller extrem kyla. Jag ÄLSKAR att rida på sommaren och ser ingen anledning till att han ska få en längre vila då, trots att han står på sommarbete. Hur gör ni?

(inspiration från Sabinas senaste läsarfråga)

Permalink This or that Kommentarer (5) Trackbacks ()

Kavaj

Jag har fått min kavaj nu, men ICA öppnar inte förrän 9.00 så jag har inte hämtat den än. Hoppas för Guds skull att den är snygg och i rätt storlek.


Permalink Utrustning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt inlägg på gång

Jag håller på att skriva ett mastodont-inlägg om mig själv och Calle till alla nya läsare! Men det tar ett tag... :P


Söt-Fanny rider min söt-Carl-Henrik. Bilden är tagen i somras. Gud vad tjock han var.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

RED ALERT

FETvarning för extremt tråkigt inlägg (deluxe).

Idag tömkörde jag Calle på volten. Jag har tömkört varje dag sen i lördags eftersom han tappade sin sko i fredags. Hovis kommer inte förrän på fredag, jag sa att det inte var bråttom så han kommer tar Calle i samband med att han skor en annan häst i stallet.

Det kan komma att bli lite spännande på lördag när jag ska på P&J. Jag kommer nämligen att behöva tömköra Calle innan hovis skor för jag ska ut och slira med några vänner. Det innebär att jag inte kommer ha suttit/ridit Calle på åtta dagar, utan bara tömkört (så han har ju motionerats såklart). Kul att se hur han kommer vara. Känner jag honom rätt kommer han vara hemsk, så jag måste komma ihåg att bara rida framåt.

På söndag är det dags för endagskursen för Pontus Westergren. Ska bli sjukt kul, jag är skittaggad! Hoppas han är bra.


En bild på Calle när han slog världsrekord i höjdhoppning

Permalink Dagens ridning Kommentarer (5) Trackbacks ()

Så jävla tråkiga

Jag är så irriterad över att varenda häst-människa tycker att "Flickorna på Klitteholm" är roligt. BARA för att det handlar om hästar. Så jävla tråkiga sketcher alltså, bland det tråkigaste jag har sett i hela mitt liv. AAAAAAAH, så sjukt tråkigt. Snälla säg att någon håller med mig?


Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()

Visste ni att...

... jag och min bästa kompis Sandra helt plötsligt har utvecklat en slags besatthet av vindruvor? Det började igår när jag blev så irriterad på att översten i Iron man 2 hade så extremt stora näsborrar och jag sa att "jag skulle lätt kunna trycka in en vindruva i varje näsborre på honom"



Fast egentligen hade jag blivit besatt i smyg för två veckor sen...



Permalink Visste ni att... Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ryttarförebild

Jag är över lag väldigt förtjust i Fransk ridning. Jag tycker de rider snyggt och jag gillar att de rider hästarna mellan skänkel och hinder, istället för att klämma ihop hästarna mellan skänkel och hand. Min absoluta favoritryttare i världstoppen är Penelope Leprevost. Hon rider extremt snyggt och verkar ha en trevlig inställning (jag gillar dessutom hingsten Mylord Cathago som hon rider). Däremot tycker jag att hon har en extremt ful skärm på sin GPA-hjälm.

Vem eller vilka är era absoluta favoriter i världstoppen och varför?







GLÖM INTE BORT ATT TÄVLA I INLÄGGET NEDAN! :D

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vinn ett par Rein-bows!

Nu ska jag dra igång den första tävlingen. Jag lottar ut ett par svarta Rein-bows. De fungerar som handtag du kan fästa på tyglarna. Perfekt om du till exempel lätt tappar eller får för långa tyglar när du rider, eller om du har en stark häst som drar tyglarna ur handen på dig. Värde ca 395 :-

Såhär gör du
1. Lägg upp bilden nedan i ett inlägg på din blogg eller bilddagbok, länka till det här inlägget.
2. Kommentera i det här inläggets kommentarsfält med en länk till dit du har länkat och lagt upp bilden.
3. Håll tummarna i tre veckor, tävlingen avslutas den 5/12!





Bäst för er att ni deltar, så jag slipper skämmas (haha). ;)

Permalink Bloggtävling Kommentarer (18) Trackbacks ()

Över förväntan!

Tömkörningen gick verkligen över förväntan idag. Jag var väldigt noga redan från början med att inte brusa upp, med inställningen att om det blir fel är det jag som ger fel signaler (inte Calle som är dum i huvudet :P).

Jag tog det rätt lugnt i början och det gick otroligt bra så jag fick ett enormt ego. Började göra massa grejer, som att byta varv i trav, slutor, öppnor, skänkelvikningar och mängder av tempoväxlingar. Allting gick hur bra som helst, Calle lyssnade på mig hela tiden och jag tror att jag gav rätt signaler. Det enda som kändes konstigt var att jag aldrig hamnade i rätt position i förhållande till honom i höger varv hur mycket jag än försökte springa mig till rätta. Det finns säkert någon superlogisk förklaring till det.

Imorgon kommer jag att starta den första BLOGGTÄVLINGEN! (eg. är utlottningen ett mer korrekt ord) SÅ GLÖM INTE BORT ATT KIKA IN DÅ.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tappsko

Calle har tappat en sko fram, han gjorde det igår när jag höll till på ett "sugigt" underlag. Skulle ha tänkt på det, puckad som jag är. Jag såg att han hade lite jobbigt att trava, men tänkte inte ens på att det var för att han fastnade i marken i varje steg. Får helt enkelt tömköra idag och ringa till min hovis imorgon eller på måndag. Calle brukar för det mesta fungera bra med tappsko sålänge jag håller mig på relativt mjuka underlag.

Kurserna för Haking blir för övrigt inte av. Jag deppade över det en stund men sen anmälde jag mig till en endagarskurs för Pontus Westergren på söndag nästa vecka istället. Kan vara kul att testa någon ny!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Longera

Har inte så mycket tid över så jag kommer nog inte blogga något idag, måste bland annat plugga inför min sista tenta hela kvällen. Sen är jag KLAR och det ska bli så skönt, därefter är det dags för mig att börja jobba heltid. Jag har fått jobb på Hemglass, så jag kommer jobba på deras kontor i Stockholms söderort tre dagar och köra glassbil två dagar. Det är ett vikariat (mammaledighet) och efter det ska jag börja på läkarlinjen. :)

Jag har planer på att longera Calle med min pessoalounge-kopia idag. Han går väldigt bra med den. Hur longerar ni era hästar?


Permalink Dagens ridning Kommentarer (5) Trackbacks ()

Kurser

Nu när tävlingarna är slut för min del (förutom en sista P&J den 20:e) vill jag satsa på att träna ordentligt innan vintervilan. Världens bästa Haking ska ha en helgkurs i November och en i December, så dem ska jag definitivt på. Eftersom jag inte tränar regelbundet för någon tränare just nu har jag nog råd med en kurs till. Så jag undrar om det är någon som har tips om en bra tränare som håller en kurs i Stockholm i November eller December? Gärna söderort. :P

Älg <3

Permalink Träningar Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lagom eftergift

På tal om att utvecklas som ryttare kan jag ta mig själv som exempel. Jag ser till exempel ingen anledning till att ge hästarna för mycket eftergift över hinder. Jag tycker personligen att de ska få den eftergiften de behöver, men såklart hellre för mycket än för lite. Jag tror att risken med för mycket eftergift är att man själv hamnar före hästen i språnget och i sin tur lägger onödigt med vikt på hästens framben i nedsprånget, kanske så att hästen (och ryttaren för den delen) hamnar i obalans eller tycker att det är obehagligt.

När jag köpte Calle hade jag inte hoppat särskilt mycket, jag red mest dressyr eftersom min häst tidigare inte riktigt gick att hoppa med, plus att dressyren var det jag brann för i mina yngre dagar. Det var i samband med att jag blev mer intresserad av hoppning som jag köpte Calle.

Hur som helst så gav jag oftast Calle alldeles för mycket eftergift under vårt första år tillsammans, vilket beror på att jag inte hade fått in sitsen över hinder riktigt än. Det var inget som föll sig naturligt för mig just då, som det gör nu. Jag menar alltså att jag inte behöver tänka när jag är över ett hinder längre, det bara blir och oftast blir det faktiskt riktigt bra.

Här är i alla fall två bilder, den övre som är tagen i början av sommaren 2009 och den nedre som är tagen i början av den här hösten.



(jag tog bort min ansikte så ni slipper få men för livet, jag är inte direkt känd för att se snygg ut över hinder :P)

Nu är jag ändå lite före på den andra bilden, men det var den enda jag hade som är tagen ur rätt vinkel. Hoppas ni förstår var jag vill komma någonstans? Jag tycker att jag har blivit mer elastisk i mina armbågar och kan justera och känna in exakt hur mycket eftergift som behövs. Det blir aldrig för mycket eller för lite, utan numera blir det alltid alldeles lagom. Det tycker jag är kul!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Canter

Idag har jag varit och cantrat i skogen. Calle har vilat i två dagar, därför var han tvungen att sakta av för att kolla på en presenning, annars tågade han på som vanligt. Han är en riktigt skogsmulle i hjärtat, han älskar att vara ute i skogen och går som en pansarvagn överallt; vart jag än ber honom att gå.

Det är SÅ kul, därför sköter jag den mesta skolningen i skogen. I den mån den går såklart! Jag får ändå inte ut särskilt mycket av att rida på 10-metersvolter inne i paddocken. Jag rider alltid "dressyr" i skogen: tempoväxlingar, galoppbyten, avsaktningar/igångsättningar, sidvärtes osv. Jag ser däremot till att rida i paddocken/åka till ridhus minst en dag i veckan så att jag kan öva på förvänd galopp och andra spännande saker. Utöver det hoppar jag och rider markarbete med bommar i paddocken/ridhus också.

Jag har ingen direkt mall som jag följer, men oftast rider jag 3-4 dagar i skogen och 2-3 dagar i paddocken. Hur varvar ni träningen i skog och på bana?


Permalink Dagens ridning Kommentarer (3) Trackbacks ()

Att utvecklas som ryttare

Jag tycker att det är kul att vi ständigt utvecklas som ryttare, vi lär oss nya saker varje dag och för varje träning lär vi oss att rida lite bättre. Jag tycker att det krävs ett stort mått ödmjukhet när man håller på med den här sporten, att ständigt lyssna men att selektera vad vi tar till oss.

Det värsta jag vet är människor som varken har självinsikt eller självdistans, som inte ser vilka fel de gör och som inte kan ta emot tips och dylikt utan att själva känna sig nedvärderade eller utan att förlora "sin stolthet". Jag tycker inte att det finns någon stolthet i symbiosen mellan häst och ryttare. Folk måste förstå att det är musik vi skapar, ett samarbete mellan ljud och lyrik, en skiva utan slutspår. Så är det i alla fall för mig.

Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()

Analys

90 cm bed. A - 5 fel

Det kändes nästan löjligt när jag gick banan till denna klass. Hinderna var pyttesmå och oxarna var en cm breda. Jag red fram och han kändes verkligen kanonbra på framridningen och framhoppningen. Han hoppade fina runda språng, kanske lite väl högt dock (han var en halv meter över hinderna de första två sprången). 

Väl inne på banan kändes han inte riktigt lika taggad som han brukar göra. Jag hoppade första hindret, som var ett räcke, och redan då brukar man kunna säga hur han kommer bete sig hela rundan. Andra hindret var ett stigsprång och det blev ett rätt konstigt hopp, då han liksom gjorde ett galoppsprång i luften efter att vi hade hoppade av lite stort. Inga problem egentligen eftersom hinderna var så små.

Banan kändes bra och rytmisk, hade lite undertempo och red bland annat på sex galoppsprång mellan hinder 6 och 7 (21 m). När jag vände upp mot sista hindret gjorde jag en fet ryttarmiss. Jag var så benägen om att klara det hindret perfekt så jag började ta tag i honom och gjorde en förhållning som fick ett alldeles för kraftigt resultat. Ni ser kanske att han liksom saktar av några meter innan hindret och det störde hela min ridning och även Calle. Han stannade, såklart, och man ser på hela mitt ansiktsuttryck att jag förstår vilken miss jag gjorde.

Det är en typisk Siri-grej (som Per säger) att jag måste ha "för mycket kontroll" hela tiden. I vissa lägen måste jag lära mig att bara tänka på något annat och låta Calle tänka på hindret. Jag är väldigt ledsen över missen men samtidigt väldigt glad över att det var jag den här gången och inte Calle. Det är på gott och ont att ha en känslig och lyhörd häst.




100 cm Bed. A:0/A:0 - 0+0 fel 15e placering (av ca 80 starter)

Jag efteranmälde till den klassen. Jag tyckte känslan tidigare var bra och jag ville utnyttja den till max. Mellan klasserna sa min syster till mig att jag måste ha en större galopp, det är inte okej att få tidsfel i 90 cm. ;) När jag började rida inne på banan var min enda fokus att ha en större galopp.

Det började bra och mellan hinder 2 och 3 (samma linje som 6-7 i klassen tidigare) red jag på fyra och ett halvt galoppsprång i luften (red på sex i klassen innan). Jag maxade verkligen galoppsprången och det kändes som att jag attackred, men jag sket i det. Över hinder 3 och 5 fick vi extremt konstiga språng och det är endast Calles förtjänst att vi klarade dem hinderna. Om ni kollar på filmen syns det att han blir skitsur efter båda dem sprången :P

Omhoppningen började efter hinder nummer nio och som ni ser gör jag inga snäva svängar eller någon ökning av tempo, jag ville bara gå felfritt och köra safe! Jag vet inte vem av mig och Calle som var mest nöjd när vi gick ut ur ridhuset. :)

Permalink Tävling Kommentarer (4) Trackbacks ()

Förvara bett

Hur förvarar ni bett som inte hänger på något träns? Jag har begränsat med utrymme så jag utnyttjar så mycket jag kan av mitt skåp, därför har jag den här lösningen, då den inte tar så mycket plats "utåt". Det ser dessutom ganska trevligt ut.

Permalink Utrustning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tävlingen

Hej!

Jag var och tävlade igår, det gick jättebra och det behövde jag verkligen. Jag fick däremot med mig något annat än en placering hem så nu är jag extremt sjuk och orkar inte fokusera riktigt. Jag lovar dock på hedersord och samvete att skriva ett inlägg om tävlingen imorgon och då lägger jag upp filmerna också! Glöm inte bort att kolla in bloggen då.

Sen i veckan kommer jag även lotta ut de där grejerna jag skrev om tidigare. ÄVEN om det inte är någon som deltar (haha). ;)

På återseende


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bra läderfett

Jag har ett läderfett som jag gillar jättemycket. Lädret får en mycket snyggare yta (mattsvart) och tar till sig fettet grymt bra. Kostar ca 100:- och jag köpte det på Lyckås.



Före - efter





Permalink Tips Kommentarer (0) Trackbacks ()

Borderline

The true borderline between good and evil.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Calles färg

Nu kommer jag med besvikelsens besked; färgen har dött! Calles häftiga färg som jag skröt om igår var försvunnen idag, det var väl nyhetens behag. Nu såg han bara sådär typiskt grådaskig ut.


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fundering

Jag hittade två saker i stallet som jag inte använder och som jag inte kommer använda. Jag funderar på att lotta ut dem här i bloggen, men vet inte om jag vågar eftersom jag knappt har några läsare (typ 30 st/dag :P). Det kanske skulle bli pinsamt få deltagare, hahaha. Det är i alla fall en svart Treadstone-förbygel och ett par svarta Rein-bows.

Jag vet inte, vad tycker ni?

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Pysseldag

Är på pysselhumör idag, så detta ska jag försöka hinna med:

  • Klippa Calles man.

  • Rykta riktigt länge.

  • Gå på en promenad med honom i solskenet.

  • Smörja sadel och så många träns jag hinner med.

  • Göra en plan inför mitt dressyrpass imorgon, har en pärm full med övningar.

  • TA MASSA BILDER!



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Döööööd

Hej alla. Jag är D Ö D!

Det gick bra att rida, jag kom åt honom ordentligt. Shit vad sur han blev alltså. Klippte även innan jag red och han fick en speciell färg som det inte finns något namn för. Jag ska ta bild på honom imorgon så får ni se, men det är typ brun-grå-choklad-svart. :P

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Markarbete idag

Jag bröt mot mitt veckoschema (dödsstraff) igår. Skulle rida ut och konditionsträna men jag löslongerade istället. Vi fick oväntat besök i stallet så det blev en lång fika när jag egentligen skulle ha suttit på hästryggen. Under den tiden blev det dessutom mörkt ute så då försvann lusten att rida ut lite.

Nu när jag ändå har brutit mot den så bryter jag igen. Calle skulle ju egentligen vila idag, men jag tänker istället rida markarbete och eventuellt klippa honom innan dess. Han får vila imorgon istället och sen trimmar jag dressyr på lördag dagen innan tävling.

Ska sätta upp tre övningar, så det kommer se ut såhär på ridbanan:



Det är korta travcavalettis på små bågar, det är studs på böjt spår och det är tre räcken på rakt spår som tränar lydnad och rytm. Jag tycker att det är viktigt att göra övningar som går att rida i båda varv när man tränar markarbete. När jag ska hoppa tänker jag inte lika mycket på det, för då är det för det mesta inte lika mycket nötning. Jag rider oftast väldigt mycket och länge när jag gör den här typen av övningar, eftersom att det inte sliter så mycket på hästen.

Travbommarna kommer att ligga direkt på marken och studsen samt räckena kommer ligga på 50 respektive 70 cm. 

Utvärdering ikväll!



Permalink Övningar Kommentarer (3) Trackbacks ()

SNYGG!

Tjoohoo. Jag har länge gått runt om stört mig på att alla snygga kavajer är så fruktansvärt dyra (typiskt student-problem). Nu råkade jag ramla över en skitsnygg kavaj som lanseras av Jacson, med ett överkomligt pris. Klickade såklart hem den!



Den är svart, men ser brun ut. I alla fall på min dator. Nu har jag ett annat problem, måste hitta ett schabrak som matchar...

Permalink Utrustning Kommentarer (3) Trackbacks ()

Dressyrsadel

Jag önskar att det fanns en dressyrsadel med superkvalitet och singelkåpa som passade mig och Calle perfekt. Jag önskar att den kostade ungefär 500 kronor. Då kanske jag skulle ha råd. ;)



Den här sadeln har till exempel exakt samma form på bommen som min hoppsadel, så den skulle passa. Globus Ordo Equester Venus.

Fast egentligen, vad ska jag med en dressyrsadel till?

Permalink Utrustning Kommentarer (3) Trackbacks ()

Denna vecka och nästa

Permalink Veckoplanering Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kolla tillbaka

När det går dåligt brukar jag kolla på gamla filmer där man ser vilken kämpe Calle egentligen är. :)


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()