Crazy ride

Tjo! Idag var jag på äventyr kan man säga. Jag måste rida till träningen imorgon för jag är en jävla luffare som inte har en bra dragbil, den kommer inte upp för den extrema backen ner till anläggningen (när jag ska hem). Idag red jag upp ett spår i mörkret, så att jag säkert kommer dit imorgon. Jag besteg fyra snövallar varav en var säkert 1,20 meter hög, Calle vägrade gå över en av dem som låg i kanten av en bilväg. Jag var tvungen att göra en dramatisk avsittning för att sedan springa över vägen igen för att undkomma en bil som var påväg. Asläskigt och jävligt dumt när jag tänker efter.

Jag har lite planer när det gäller Calle men det tänker jag inte berätta riktigt än. Cliffhanger deluxe! Hoppas ni har en härlig dag, imorgon blir uppdateringen lite roligare för min syster följer med och filmar min träning (tror jag).

Permalink Dagens ridning Kommentarer (4) Trackbacks ()

Hej! Jag är påväg till Malmö för att åka v...

Hej! Jag är påväg till Malmö för att åka vidare till Köpenhamn. Jag kommer inte uppdatera något under helgen och snälla Fanny rider Calle åt mig. Vi hörs på måndag, nu har jag bara tid att röja!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Oförstörbar grep

I somras gick jag förbi en oförstörbar grep på Falsterbo. Alla fick hoppa på den och den gick aldrig sönder, vilket är helt fantastiskt. Jag har klickat hem en sån nu, plus några extra till andra i stallet som också vill ha. De kostar 90:- på Börjes (direktlänk).


Är det någon som har den eller har testat den? Är den bra?

Permalink Utrustning Kommentarer (4) Trackbacks ()

Jag sköt upp intervallerna tills imorgon, ...

img_0752 (MMS)

Jag sköt upp intervallerna tills imorgon, det blev longering och en superfrostig mule istället

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Mörkerridning

Nu börjar det mörkna och jag ska strax till stallet och släppa in hästarna. Eftersom jag inte hinner rida imorgon passar jag på att intervallträna idag, använder min grymma app på iPhonen så att jag kan koncentrera mig helt på ridningen och inte ta upp mobilen för att ställa om timern hela tiden.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pontus Westergren - min gud.

Haha. Alltså han är så bra så jag vill bara skratta.

Träningen igår började med att vi skulle trava på en fyrkant innanför spåret, i hörnen skulle vi vända hästarna genom att flytta undan bakdelen. Det blev med andra ord som en framdelsvändning fast i trav. Vi gjorde den övningen i söndags också och det är verkligen min typ av övning eftersom Calle är så lyhörd för hjälperna, innan övninen sa Pontus till och med att alla kunde kolla på mig om de inte fattade. :P

Jag och en annan tjej fick rida fram lite mer självständigt så då tog jag tillfället i akt att öva på övergångar mellan trav och galopp, något vi fick kämpa väldigt mycket med i söndags eftersom Calle bara ville galoppera. Det gick grymt bra, han galopperade bara på stället en gång!

Därefter hoppade vi en långsida med räcke-räcke, sex eller sju galoppsprång emellan. Sen fick alla hoppa olika banor, min såg ut såhär:



Man kan typ hoppa den på tusen olika sätt, såhär är de relaterade avstånden:
Mellan hinder två och tre; 21 meter
Mellan hinder tre och tre; 7 (?), ett galoppsprång iaf
Mellan hinder fyra och fem; 28 meter
Mellan hinder sex och sju; 24,5 meter
(om man vill göra hinder åtta till två till en linje är avståndet 21 meter)

Banan gick iaf hur bra som helst, han berömde vår rytm och sa att Calle rörde sig bättre än vad han har gjort tidigare. Han sa att jag red bra, men att jag måste rida lite mer framåt (det säger alla, varför gör jag inte det?!). Precis som han sa till Sara, sa han att jag hade bra känsla för hinder (tänk att vi är så jävla bra?! Haha.) och att det inte är så bra i mitt fall eftersom jag sitter och måttar istället för att låta hinderna komma till mig. Han har sagt så förut också, men det är bra att han säger det igen så att jag lär mig att rida framåt någon gång.

Innan jag gick in fick Calle och Chima hälsa på varandra, Chima skrek och Calle blev såklart väldigt imponerad. Jag var helt själv (buhu) så ingen filmade, men jag kanske lägger upp filmen från i söndags någon dag. Nu måste jag köra min lil'bro' till skolan och mig själv till jobbet. Peace!

Permalink Träningar Kommentarer (4) Trackbacks ()

Min älskling har blivit steriliserad idag,...

img_4275 (MMS)

Min älskling har blivit steriliserad idag, stackars liten. Hon ser typ död ut och kommer sova nästan ett helt dygn till. Calle fick vila för jag ska träna för Pontus igen redan imorgon. Ska bli kul!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har lite problem med min dator så kan inte...

img_3469 (MMS)

Har lite problem med min dator så kan inte blogga. Har en bärbar också men jag kan inte fixa med filmen från träningen där för jag har tappat bort skivan med filmredigeringsprogrammet. Ska försöka fixa allt ngn dag i veckan.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Första passet avklarat, Calle är slut. Näs...

img_2615 (MMS)

Första passet avklarat, Calle är slut. Nästa blir hoppning.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Mmm, vårkänslor!

img_4967 (MMS)

Mmm, vårkänslor!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Taggar

Idag red jag på volten med lite bomma och två minipinihinder. Jag hittade fem bommar och lyckades få loss fyra hinderstöd ur snön (hatar snö) så jag satte upp två studs och tre travbommar direkt på marken. De låg på en stor volt.

Jag började med att trava över bommarna i båda varv, vilket gick sådär så jag kortade tyglarna och red med nästan raka armar och då hittade jag äntligen takten. Troligtvis hade jag för långa tyglar från första början, vilket ibland kan vara svårt att känna. Sen galopperade jag över studsen som med avsikt var lite korta så att han fick sätta sig ordentligt på bakbenen och lyfta ordentligt med frambenen. Calle ska ju alltid överhoppa sig så det var lite jobbigt för honom när avståndet var så kort, men det är bara nyttigt.

Jag lade ihop övningarna så att jag travade över bommar och galopperade över studsen på en volt, dvs halva galopp och halva trav. Jag skulle kanske önska att övergångarna från galopp till trav skulle gå lite snabbare men det är också en av våra svagheter när vi jobbar på det här sättet. Han vill helst galoppera hela tiden och tuffar runt på stället om det så behövs.

Jag har ju en väldigt lätt sits och har därför svårt att sätta mig ner och göra en abrupt avsaktning, typ sätta honom på plats. Jag vet inte om jag tycker att det är bra eller dåligt, men det är det sättet jag gillar att rida. Jag sitter nästan aldrig ner i avsaktningar vare sig det är till trav, skritt eller halt. Har ingen aning om vad det kommer ifrån men jag trivs bäst att rida på det sättet (och det gör nog Calle också).

Jag ställde upp ett stativ och filmade, men har inte ens orkat kolla på filmen än. Jag lägger upp den någon gång nästa vecka tror jag. Imorgon ska jag träna för PW som jag har tjatat om och då blir det film från åtminstonde första ridpasset! Den kommer jag lägga upp imorgon kväll. :) Längtar som fan tills imorgon alltså, är så sjukt träningssugen.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hähä

I oktober 2007 startade jag en hästblogg för min förra häst Lizzie. Det var för att min syster, som pluggade i Tyskland, lättare skulle kunna följa vad vi gjorde och hur det gick. Vi satt och läste den på jobbet häromdagen och höll på att skratta ihjäl oss. Här är några utdrag:

"Idag red jag barbacka på volten, jag höll på att blåsa av Lizzie för att det är en Gudrun på g."

"Hon kändes så bra att jag skulle testa att hoppa ett hinder (kalla mig våghalsig att hoppa med hopprädd häst) JAg kom i trav mot hindret som var på något så lågt som 40 cm ungefär. Känner hur Lizzie laddar och BAM så vänder hon rakt bak men jag fortsätter i hindrets riktning och ramlar av. Rakt i en vattenpöl för den delen."

"Lizzie var väldigt samarbetsvillig och glad över att jag hade med mig morötter till henne. Jag red på paddocken i ungefär en timme. Alla gångarter inklusive dampryck."

"Glömde bort att skriva att jag "sköt" henne över några bommar igår. Hon var superduktig!!! :D (förutom att hon fortsatte gå mot grinden istället för att komma tillbaka till mig ;))"

"Hennes galopp var också otrolig men fortf. lite knackliga på fattningarna och avsaktningarna. Problemet är ju att hon tappar formen och springer som en sån där docka med trådar i armar och ben."

"Lizzie var helt crazy och sparkade peddan på bogen så att hon gjorde illa muskeln... =/ då blev jag sur men sen gick jag och red på volten efter halvtimmesrundan och nu älskar jag henne igen."


Kanske bara är kul när man känner mig och Lizzie.


Permalink Lizzie Kommentarer (7) Trackbacks ()

Lat tjej

This is what happens when you work late nights:

- Klockan ringer 07.30 för att jag ska hinna rida innan jobbet.
- Jag snoozar till 09.30 bara för att jag kan.
- Jag hinner inte rida.

it sucks0r.

Det hade som vanligt varit ett annat case om det inte var vinter. Att stiga upp efter sju timmars sömn för att bege sig ut i iskall vind (som är standardvädret atm) är inte det jag vill. Det är mänskligt att ligga kvar i sängen istället för att frysa ihjäl, frivilligt dessutom!

Imorgon ska jag rida på volten med graman. Ska trava och galoppera över bommar på böjt spår, så att jag kan variera mellan långa och korta travsteg eller galoppsprång. Det gör vi alltid på Hakingträningarna och det är ett bra sätt om man vill få igång lite tankeverksamhet utan att huvudet exploderar (som Calles annars gärna gör).

Idag ska jag köra glassbil i guldgruvan. För två veckor sen drog jag in mest pengar hittills detta år i hela landet när jag körde den turen, så jag tänkte slå det rekordet igen. Wish me luck!



Min stjärnanis (påtal om det måste jag skicka ett citat från I rymden finns inga känslor till Sandra)


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

KAFFFFEEEE

Älskar kaffe. Älskar framförallt att sitta framför datorn och dricka kaffe.

Som ni såg gick ridningen åt skogen idag. Calle låg i handen hela ridpasset och jag spände mig som en fjäder så resultatet blev som det blev. Jag ska antingen sätta på en graman eller ett skarpare bett imorgon så att jag kan rida ordentligt. Det kanske låter fjantigt men jag kan verligen inte rida igenom en häst som drar mig i händerna, samtidigt som jag har typ tio lager kläder på mig pga kylan. Så jag tänker minsann fuska och ta lite genvägar.

Haha, det hände förresten en sjuk sak imorse när jag släppte ut hästarna. Alla islänningar har sin hage precis utanför dörren på baksidan så de går ut själva på morgonen. Då såg jag att en av dem (Dugur, den gosiga skäcken om ni minns från filmen) haltade och gick helt sjukt med hela kroppen. Självklart messade jag hans ägare och sa det så hon bad mig ta in honom igen för hon skulle komma om en timme.

När jag gick med honom från hagen till stallet ville han knappt gå så jag bad henne skynda sig ut för det här är fan inte bra. Så kollar jag på hans bakben och ser att han har trampat igenom en av sina magremmar på täcket så att hela täcket liksom drar honom skithårt precis ovanför bakknät. Så jag tog bort det och då var han såklart inte "halt" längre, så jag ringde till ägaren som bara började skratta av lättnad och sa att jag hade skrämt ihjäl henne. Haha, så jävla trött som inte såg att täcket låg helt knasigt från början. ;)

Om ungefär en timme ska jag rulla till jobbet och ikväll ska jag köra glassbil i Örby. Om du bor där är det bäst att du kommer ut när du hör bilens ljuva stämma. På återseende meine people.



(mannen i mitt liv)

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag gick det verkligen skitdåligt när jag...

img_6144 (MMS)

Idag gick det verkligen skitdåligt när jag red.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En tröttmössa

Hallo. Jag försökte blogga igår, men mitt internet krånglade. Idag får ni denna:

Permalink Videobloggar Kommentarer (4) Trackbacks ()

Bokade en spontanresa till Köpenhamn med n...

img_3313 (MMS)

Bokade en spontanresa till Köpenhamn med några kompisar nästa helg så det blir ingen P&J innan årets första tävling. Inte för att det spelar någon roll eftersom jag ska hoppa så lågt. Ska bli fett kul att komma bort lite. Hur är Köpenhamns natt- och kulturliv? Någon som vet?

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

SRY

Jag lovade ju en film. Men båda mina filmredigeringsprogram är fascister så jag fick inte använda mina iPhonefilmer i deras slutna jävla nätverk. Därför får ni bara ETT tråkigt klipp, eftersom jag lovade.

Permalink Träningar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Veckoplanering

Det här är ett typiskt superegoistiskt inlägg som bara är för min egen skull. Hela veckan kommer vara förberedande för PW-kursen på söndag. Ska träna massa lydnad för han ska fan vara lydig när jag kommer till Runsten, inte så flamsig som han brukar vara. Ska rida ut alla vardagar och förbereda på volten med lite typiska Pontus-markarbetes-övningar på lördagen, tror att det är ett sådant upplägg som tillfredställer både mig och Calle bäst.

Måndag: Träna på förhållningar i galopp. Fick inte riktigt igenom det igår nämligen då han liksom gasade mot hinder, två galoppsprång innan (han brukar göra det för att komma rätt också, kan vara det).

Tisdag: Intervallträningar på ängen eller i skogen, lite beroende på hur mörkt mörkret är :P

Onsdag: Vilodag!

Torsdag: Antingen träna vidare på förhållningar, annars hitta på något kul som till exempel supersnälla bytesserier (alltså i typ vart femte). Det är perfekt att träna på när man rider ut, tycker jag. På lämpligt ställe såklart, typ sand(snö)väg.

Fredag: Ännu mer lydnad. Övergångar mellan trav och galopp ska ligga i fokus om jag inte behöver öva vidare på det jag har gjort tidigare i veckan.

Lördag: Ska rida på volten. Förhoppningsvis har isisarna ridit där hela veckan så att all snö är nedtrampad, då ska jag bära fram lite travbommar som jag kommer lägga upp aningens. Kommer ha stenhård fokus på att han är avslappnad över bommarna och att det inte går fortare och fortare. Kommer säkert att göra en del halter, både före och efter, för att han inte ska rusa eller bli övertaggad. Ska lägga in rätt mycket ryggningar i arbetet, för det gör jag nästan alltid när jag rider på volten.

Söndag: KURS FÖR PONTUS WESTERGREN. TVÅ RIDPASS, EN DAG! :D

Filmen kommer upp ikväll, but don't get your hopes up för det är typ bara fyra språng som är filmade.

Permalink Veckoplanering Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hoppning i ridhus

Hoppade lite idag, över tre enkelhinder. Det gick bra och Calle hoppade lugnt och med bra scoop. Jag råkade hamna skitfel på en oxer och drog honom i munnen över den. Efter det ville han inte hoppa den något mer, så jag sänkte och lät det vara så. Inget som kommer att påverka oss!

Här är några bilder, har även film på ett par språng på min mobil som jag tänkte överföra senare.


Gud vad jag längtar efter värmen så att man kan hoppa utomhus och ta fina bilder!

Permalink Dagens ridning Kommentarer (3) Trackbacks ()

R.I.P


Hur fantastisk du än må vara så klarar inte du heller av att ligga på plats utan mag- och bensnören. Efter en stillsam begravning i snöstorm fann du tillslut frid i soptunnan. Tack för de här åren, jag kommer sakna dig!

Permalink Utrustning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Blä

Vintern vid den här tiden är ju fruktansvärt tråkigt på flera sätt, bland annat får bloggen lida rätt mycket eftersom det inte går att göra något med hästen när man, som jag, inte har ridhus. Imorgon ska jag i alla fall åka iväg och rida i ett ridhus. Ska hoppa men vet inte vad jag ska göra än. Tror att jag ska hoppa 5,5:an och eventuellt bygga en bana där den kan ingå. 

Jossan ska följa med och fota. Jag ska be henne filma lite också och då kommer jag ha material till first class bloggning! En tråkig bild från igår sålänge.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Numero tres

Idag spelade jag in en videoblogg där jag visar hur jag strechar Calle. Hoppas ni gillar den.




Permalink Videobloggar Kommentarer (3) Trackbacks ()

Ett skämt eller?

Jag ställde ju en fråga häromdagen där jag frågade hur ofta ni tvättar era ridbyxor. Den här kommentaren fick jag då:

Är det ett skämt eller?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

FAIL

Jag failade big time idag när jag gjorde min videoblogg. Det hördes knappt vad jag sa så jag började undersöka min telefon nu när jag kom hem och såg att det hade fastnat sås från korvstroganoff över mikrofonen från igår när jag lagade mat. HAHA, så fruktansvärt osant alltså. Det blir med andra ord ingen videoblogg ikväll så jag gör en ny imorgon istället.

Red en stund på volten idag och det var faktiskt okej underlag. Det är typ is unders men ovanpå det har ett tätt lager med snö lagt sig. Det beror nog på att den är riden på ordentligt trots det dåliga underlaget, som nämligen är perfekt för alla med islandshästar när de töltar. Jag kunde till och med galoppera!

Red dock bara i 20 minuter för jag höll på att förfrysa mina fingrar, gjorde så sjukt ont att jag var tvungen att sluta rida. Glömde mina tjockisvantar hemma och vi vet ju alla hur tjocka och varma Roeckl Vesta är (NOT). Hann med lite skänkelvikningar och övergångar, så tror att jag fick ut rätt mycket av ridpasset trots allt.

Jag märkte framförallt hur han inte längre går emot mina högerhjälper när jag flyttar åt vänster. Det känns kul och jag förstår att det beror på att jag har övat på det varje ridpass de senaste veckorna. Det är viktigt att vara konsekvent och bestämd när man rider Calle eftersom han är så sprallig och har en extremt stark egen vilja. Min fina häst.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Licensfråga!

Jag undrar en sak, så jag ställer frågan till er som redan har löst licens: när man köper licensen via TDB, "får" man den på en gång då? Eller tar det ett antal dagar att bearbeta?

Jag måste nämligen vänta med att köpa licens till nästa lön och vill anmäla till en tävling där anmälningstiden går ut den sista, så jag har med andra ord tre dagar på mig..

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Haha, Calle har en liten gräsmatta i sin b...

img_6010 (MMS)

Haha, Calle har en liten gräsmatta i sin box för att kunna uthärda den fruktansvärda och gräsfria vintern.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Träns

Jag vill ha ett nytt träns. Det här är för jävla snyggt alltså. Men det kostar 3200 :- så det är lite out of my league. 


Har ni några tips på ett snyggt träns som jag kan ha mitt böjda silverfärgade swarowskipannband på? Gärna bra kvalitet.

Permalink Utrustning Kommentarer (3) Trackbacks ()

Videoblogg dos

Jag filmade och visade mitt stall och alla hästar när jag skulle släppa ut hästarna för några veckor sen. Here it is. Do you guys want more videobloggar? Jag kan sannerligen konsten bakom att prata med en lins... haha.

Permalink Videobloggar Kommentarer (3) Trackbacks ()

Longering

Blir rätt mycket "dagens ridning-inlägg" just nu vilket helt enkelt beror på att det inte händer så mycket i mitt hästliv. Idag longerade jag en snabbis efter jobbet, var tvungen att skynda mig hem för att lämna bort Fluffen som numera är ensambarn hos familjen Sara och Joakim. Hon kommer få det grymt bra och de kommer få en grym katt med världens bästa gener (Kattafan, the almighty).

Longeringen gick rätt bra, men Calle blev livrädd för 19 år gamla islänningen Faldur på 128 cm som skred genom mörkret i sin reflexprydda slöja. Han kunde inte riktigt slappna av efter det trots att jag praktiskt taget stod där som ett jävla fån och sjöng Byssan Lull för honom. Imorgon ska Calle vila och jag ska åka och kolla på hoppträning för att få lite inspiration att själv ge mig ut på en flygtur till helgen och ladda inför kursen för Pontus Westergren som är den 20:e februari.


Bild från vår första PW-träning

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skogstur

Red över vägen idag, som vi säger i stallet, för att se om det gick att rida där (alla bra ridvägar är där). Det var sådär med rätt hård snö som fortfarande var ca 30 cm hög. Red i alla fall rätt mycket i galopp och jobbade ordentligt med att han skulle ställa sig åt höger utan att överböja hela halsen. Det gjorde såklart att vi bråkade rätt mycket och till viss del fick jag inte igenom det riktigt så bra som jag hade velat. Calle blev svettig så jag körde nog rätt mycket med honom.

För typ trekvart sen var faktiskt Sara hemma hos mig med sin pojkvän och kollade på kattungar. De bestämde sig såklart för att köpa min lilla Fluffboll, för vem kan motstå henne?



Nu ska jag göra klart min design!

Permalink Dagens ridning Kommentarer (6) Trackbacks ()

Tvätta ridbrallor

Alltså det här med att tvätta sina ridbyxor. Det är ju ett faktum att de blir smutsiga efter en gång i stallet, men hur värt är det egentligen att tvätta ett par ridbyxor varje dag? Jag tycker det är overkill och själv brukar jag använda ett par ridbyxor ungefär fyra dagar i rad innan jag byter och tvättar dem. Detta om de inte blir extra skitiga, som om man till exempel skulle ramla i en lerpöl eller något...

Jag rider ju å andra sidan bara en häst en gång om dagen och spenderar inte mer tid i stallet än så, eftersom jag inte har något eget stall. Det är säkerligen skillnad om man rider flera hästar och liksom jobbar i stallet, eller har ett eget stall.

Hur ofta tvättar ni era ridbyxor? Alltså hur många gånger (ungefär) använder ni dem innan de tvättas?



Permalink Utrustning Kommentarer (3) Trackbacks ()

Dålig dag

Haha, vilken skitdålig dag jag har haft alltså.

Jag började med att släppa ut hästarna och sen åka till Södertörn för att hoppa lite. Hoppade fram och Calle kändes fin, han var lite knäpp efter hinderna men hoppade verkligen bra! Gick in på banan och han vägrar hoppa första hindret, efter fyra gånger försöker jag hoppa ett annat hinder och då stannar han en gång sen hoppar han rakt igenom det istället. Helt sjukt... jag ville inte rida mer då om vi säger så.

Han vilade ju igår så det beror väl på det. För jag har varit med om exakt samma sak en gång förut (även då på Södertörn) och den gången hade han också vilat dagen innan och var på det där speciellt jobbiga humöret. Vet inte om det beror på det, men som min syster sa är det en gemensam faktor för båda gånger han har gjort på det här sättet.

När jag skulle åka hem kom jag inte upp för en lång backe som leder upp till landsvägen. Kul. Försökte tre gånger sen lastade jag ur Calle och försökte igen. Vi fick upp bilen + transporten med hjälp av typ sju (helt fantastiska) människor, plus Annas ultra-grepps-plattor som man la framför däcken för att få grepp. Sen tog det typ en minut att lasta (kändes ungefär som en timme för jag var så irriterad).

Sen gick jag bara och väntade på att typ halka och bryta benet eller något, men här sitter jag hel och ren. Tänkte glömma allt som har hänt idag och börja om imorgon. Framförallt ska jag väl rida dagen innan nästa P&J/tävling.


Permalink Dagens ridning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Planer inför intervaller

Jag satt och red intervaller i torsdags och kände att jag ville göra det lite annorlunda. Dels med en bättre plan och förhoppningsvis då även ett bättre resultat. Såhär ser min plan inför kommande intervallträningar ut:

1. Uppvärmning - det blir skritt på lång och kort tygel  och därefter trav i femton respektive tio minuter. Ingen galopp i uppvärmningen. Jag ska försöka undvika att sätta press på honom eftersom jag i värsta fall hamnar i en situation där jag måste ta itu med något slags problem.

2. Skrittpaus - ett par minuters skrittpaus där jag sätter igång intervallerna på mobilen.

3. Intervall nr ett och två - en gång i vardera galopp. Här rider jag i två minuters arbetstempo med två minuters skrittpaus mellan varven.

4. Intervall nr tre, fyra, fem och sex - två gång i vardera galopp. Här rider jag först i banhoppningstempo en minut för att sedan direkt övergå till samlad galopp under en minut. Två minuters skrittpaus mellan varven

5. Avjoggning - sker i rätt långsam takt. VIKTIGT att han bär sig själv och inte lägger sig i handen. Skulle han mot förmodan lägga sig i handen får jag göra något åt det, till exempel tempoväxlingar. Syftet här är hursomhelst att han ska återfå någorlunda normal puls under en längre tid. Hur många minuter jag joggar av kommer troligtvis variera men jag räknar med ungefär fem minuter.

6. Avskrittning - sker på lång tygel tills han har vilopuls, det vill säga ca 15 - 20 min (ibland längre beroende på dagsform och underlag).

Total  tid: 1 h 20 min

(haha, byråkrati-Siri har varit i farten)

Be well childs, nu ska jag ladda inför morgondagen. Jag ska hoppa lite bana på en P&J, 100 resp. 110 cm. PuUuuUUuZzzZZZzzZZZzzZZZ kÅÅmpIiIizzZZar.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Det bor vildsvin i vår sommarhage. Så jävl...

img_3600 (MMS)

Det bor vildsvin i vår sommarhage. Så jävla vidrigt.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Jag är ute o hurtar i mörkret, under en fa...

img_6807 (MMS)

Jag är ute o hurtar i mörkret, under en fantastisk stjärnhimmel.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Boring

Hej alla tappra holding-onto-this-shitty-blog-friends.

Igår testade jag att rida på volten, vilket ärligt talat gick sådär. Jag kunde inte galoppera pga halka och tyvärr tyckte jag att det behövdes för att lösa vissa problem (ta ner galenpannan på jorden). Han travade som tusan och verkligen slängde iväg sina framben.

Jag började i skritt, rätt länge eftersom jag förstod att underlaget skulle vara sämst. Han kändes hemskt fin och när jag började trava så hade jag en häst som bar sig själv och var relativt liksidig. Jag övade på att trava in i en rygga och rygga in i en trav, älskar den övningen eftersom hästarna sätter sig på bakbenen. Det är med andra ord en bra övning om hästarna går lite på bogarna någon dag.

I skritt och trav red jag på små åttor med skänkelvikningar. Han satt fast när jag flyttade åt vänster men tillslut blev det ok. Idag ska jag nog rida på ängen, för där går det tydligen att vara nu när det är plusgrader och skraren har försvunnit.



Peace

Permalink Dagens ridning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Förlåt för värdelös bloggning, men jag har...

Förlåt för värdelös bloggning, men jag har inte ridit något. Uppdaterar ikväll när jag har ridit

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()