Hoppträning!

Här är en film från hoppträningen igår. Vi började med lite lydnad, hoppade på båge. Det gick bra men han blev lite dragandes i munnen ett par gånger. Sedan hoppade vi en serie med tre studs och en oxer. Gick väldigt bra och Calle hoppade finfint. Här är en film:


Permalink Träningar Kommentarer (5) Trackbacks ()

Dressyr 28/4 - 10

Jag tar nog pris i världens tråkigaste rubriker, haha. Här är en film från dressyrträningen igår.


Permalink Träningar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rakriktning

Igår sa min dressyrtränare något jag inte har tänkt på förut. Det började med att hon frågade världens jobbigaste fråga: varför vill du rakrikta hästen? Trots att hon inte försökte sätta dit mig fick jag panik och svarade något i stil med att rakriktning troligtvis är ett slags bevis på en jämnstark häst.

Hon förklarade att hästen har en viss styrka på båda ben och för att få ut den absoluta kapaciteten för de bästa sprången krävs såklart att båda benen trycker av hästen från marken, över hinder. (hennes förklaring var bättre och med massa gester, som är lite svåra att översätta till ord, plus att hon är betydligt mer pedagogisk än vad jag är).

Hon drog även paralleller till när man rider ett dressyrprogram, och det är bakbenen som ska sättas i arbete. Har man båda bakbenen med sig blir effekten dubbelt så bra! Men det var inte lika intressant. ;)

Nu ska jag i alla fall tänka på det nästa gång jag tävlar, att vara mer noga med att rakrikta framför hinder, så får vi se om det ger något resultat!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Travhoppning



Denna övningen är bra för att den stärker hästens bakben. Avståndet mellan bom och räcke är med avsikt kort för att hästen ska komma nära och hoppa upp sig. Höjd anpassas efter utbildningsgrad, jag la det på 90 cm vilket kändes lagom. Ställ hindret så att du kan hoppa i båda varv, till exempel vid X. Hoppa ca 3 - 4 gånger i varje varv

Man känner verkligen att hästen hoppar väl med bakbenen och den tycker jag att det är bra sits- och balansträning för ryttaren att travhoppa eftersom att det går nästan som i slowmotion!

Permalink Övningar Kommentarer (0) Trackbacks ()

26/4 - 10

Jag ställde upp två olika övningar idag. Jag började med att travhoppa lite och efter det hoppade jag på en båge med 21 m och varierade från 5 - 7 galoppsprång. Skriver mer om övningarna imorgon eller ikväll, och laddar även upp en film då!

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Moorlands Totilas

Det är väl ingen som missade när han slog sina världsrekord förra året? I senaste Hippson-tidningen finns det ett reportage om honom och det var väldigt kul att läsa, han verkar vara en fantastisk häst. Men han verkar dock lite jobbig. Bland annat så måste hans groom sova i boxen bredvid honom på tävling eftersom att han är orolig, vilket troligtvis beror på att han måste ha en box som inte gränsar till en där någon annan häst står för då försöker han klättra över.

Fast om man har en sån otrolig häst kanske inte de småsakerna spelar någon som helst roll.


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

25/4 - 10

Hade ju planer på att rida intervaller igår och att han skulle vila idag. Valde faktiskt att prioritera mig själv för en gångs skull och sov några timmar när jag kom hem från jobbet i lördags, så han fick vila då istället.

Sen skulle jag egentligen tränat hoppning imorgon för Dennis Hallberg, men den blev inställd. Lite surt att jag inte visste det innan jag red idag eftersom att jag sket i intervallerna just p g a träningen imorgon...

Aja, red i alla fall ut en sväng. Red bort till ett ställe med bra underlag och fullt med träd på kanske 4 meters avstånd från varandra. Jag red runt dem på volter och i slalom, endast i galopp för det tycker jag ger allra mest. Han var verkligen jättefin och blev riktigt lösgjord. Det blev riktigt fina byten när vi red slalom, han väntade på mig och mitt kommando (till och med från vänster till höger galopp!!!).

Permalink Dagens ridning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Vecka 17

Måndag: Hoppning hemma, lydnad/gymnastik (alltså inga höjder)
Tisdag: Medryttare (uteritt)
Onsdag: Dressyrträning för Karin
Torsdag: Hoppträning för Gaby
Fredag: Vilodag, eventuellt skrittur
Lördag: Trimma i skogen
Söndag: Dressyrtävling!

På söndag gäller det alltså. Måste börja öva på programmen och på att sitta ner i traven. Haha, gör aldrig det. ;)

Permalink Veckoplanering Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lerfri svans

Jag blir lack när svansen blir lerig, äcklig och sträv som den tenderar att bli såhär års. Jag löser det genom att fläta svansen för då kommer inte leran åt, det är världsbäst. Rider däremot inte i flätan för då skulle han säkert bli skitsur.




Hur gör du?

Permalink Tips Kommentarer (1) Trackbacks ()

23/4 - 10

Igår red min medryttare ut i skogen, det hade gått bra.

Idag följde jag mitt veckoschema och tog mig ut på en trimmtur i skogen. Passade på att klättra lite i sandbackarna när jag red förbi där. Red ganska mycket sluta och försökte gasa på lite för att gymnastisera, eftersom att sluta egentligen är en samlande rörelse. Det gick bra och gav fint resultat när jag på hemvägen kunde rida i ökad trav på riktigt, alltså med ökad steglängd och inte snabbare takt. Tog även en mycket samlad galopp på hemvägen och det gick superbra, ibland kan det vara lite svårt eftersom att han är ganska pigg och galen ute i skogen.

Tänkte göra en videoblogg om hur min dag i stallet såg ut, alltså lite fragment av allt jag gör. Men jag kände mig så jävla töntig så jag gör det någon annan dag istället ;)

Peace!

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tävling hos showjumper!

Jag tävlar hos Matilda om en skitsnygg hjälm! Var med du också.


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Bild från min första tävling för 10 år sen!

Jag, mamma och pappa har suttit och kollat igenom gamla videofilmer från år 1990-2000 idag. Det var verkligen kul men det absolut roligaste var när jag hittade en film från min allra första tävling på Södertörns ryttarcenter (ridskolan jag red på, och dessutom klubben jag tävlar för idag ;)). Jag red på en 4-årig valack som heter Techno. Det var år 2000, dvs det året jag fyllde 10!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

21/4 - 10

Idag red jag dressyr på volten i spöregnet/snön. Skulle egentligen rida lektion för Karin, men eftersom att jag var den enda som kunde så får det bli nästa vecka istället. Hon kommer inte ut för bara en person, vilket är förståeligt.

Anyways, jag hade världens dyraste häst idag tror jag. Han var helt fantastisk, jag höll på att flyga ur sadeln när jag längde traven. Längtar till dressyrtävlingen som är om två veckor och jag känner på mig att det kommer gå riktigt bra!

Jag övade väldigt väldigt väldigt mycket på förvänd galopp idag och det gick hur bra som helst. Jag kunde galoppera flera varv utan att han bytte till "rätt" galopp och kunde dessutom gå in på en 20 meters volt (INÅTSTÄLLD!!!) Jag är lycklig idag.

Har förresten anmält mig till en pay and jump den 9e maj och då tänkte jag hoppa 110. Det är dags nu. :)

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

20/4 - 10

Skrittade först ut barbacka med hackamore och utan benskydd i ca 20 minuter. Sen gick jag in på volten där Calle fick busa av sig lite och då passade jag dessutom på att testa mitt ledarskap. Han följde mig som en liten hund så jag måste säga att jag är positivt överraskad över att han är så tillgiven. Känns bra och är väl förhoppningsvis ett tecken på att han tycker om mig. :P

Jag försöker busa med honom en gång i veckan ungefär för han tycker att det är kul. Jag ska filma någon gång så får ni se, det ser ganska roligt ut faktiskt. Han gör precis som jag gör, springer jag i passage gör han det t ex. Bilden nedanför är från ett tillfälle förra veckan när han fick släppa loss i rundkorallen.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fält

I fredags hängde jag med min syster och red hennes häst Lizzie som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Hon var seg för en gångs skull. Min främsta uppgift var att låta henne leva livet och galoppera så fort hon ville över fältet. Lizzie var dock inte speciellt taggad och ville hellre lägga sig ner och sova ;)


Permalink Lizzie Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vecka 16

Jag är lite manisk nu men jag kan inte låta bli att göra allting på en gång, så här kommer ett till inlägg i ännu en kategori.

Veckoplanering v. 16

Måndag: Gymnastikhoppning
Tisdag: Skritta ut på långtur
Onsdag: Dressyrträning för Karin
Torsdag: Medryttare
Fredag: Rida ut och trimma
Lördag: Rida ut (intervaller)
Söndag: Vilodag

Permalink Veckoplanering Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lång gymnastikserie

Det här är en lätt gymnastikserie som även lämpar sig för unghästar, om man bygger på en allt eftersom så att man inte hoppar rätt in i hela. Den består av tre travbommar med 1,3 m mellan och därefter 2,2 m till ett kryss.

Efter 3 m kommer ytterligare en bom, 6 m (1 galoppsprång) till nästa bom och 3 meter till ännu ett kryss. Efter krysset följer tre galoppbommar med 3 m emellan och efter den sista är det 3,2 meter till en oxer.

Som ni förstår kommer man in i trav och efter första krysset är det galopp resten av serien. Det är viktigt att du är lätt i sitsen men håller tyngdpunkten ganska låg så att du inte faller fram eller råkar dunsa till i sadeln. Jag föredrar att stå i fältsits genom hela serien (efter första krysset) och då är det superviktigt att ha bra fjädring i knäna.


Tänk på att rida rakt och på mitten genom hela serien. Vill du göra den svårare kan du t ex lägga upp kryssen till räcken och bredda oxern.

Permalink Övningar Kommentarer (2) Trackbacks ()

19/4 - 10

Jag är troligtvis världens sämsta bloggerska men ska jag vara ärlig har det inte hänt något speciellt kul i hästväg och dessutom har jag haft väldigt mycket att göra så jag har inte haft tid att blogga.

Imorse hoppade jag lite på egen hand och byggde upp en lång serie på medellinjen. Det var en övning jag aldrig har hoppat tidigare men som jag gillade skarpt och som jag kommer att göra igen. Den var relativt lätt men går att göra svårare. Jag valde dock att hålla den enkel och körde mängdträning. Ska skriva om den i ett eget inlägg och i en ny kategori som jag ska kalla för övningar.

Calle var fin och jag red fram med hjälp av en nyttig övning där man på en volt rider förvänd sluta på den öppna delen och ställer inåt och travar framåt resten av volten. Han blev lösgjord, korrekt i formen och fick en trevlig, ärlig framåtbjudning. Han var verkligen fin idag, lätt i handen och hängde inte i någon av tyglarna en enda gång under hela passet.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hoppning 15/4 - 10

Träningen idag gick superbra och Calle skötte sig utmärkt. I början var han lite tråkig, springig och hoppade inte särskilt bra utan gick bara mest på rutin. Framåt slutet gick det riktigt bra!


Permalink Träningar Kommentarer (4) Trackbacks ()

Dressyr 14/4 - 10

Igår tränade jag dressyr för Karin Styrman. Hon var helt fantastisk och verkligen min typ av människa. Lugn och eftertänksam, utan att bli löjlig eller jobbig. Det var första gången jag tränade för henne och jag tänker fortsätta så ofta jag kan (dvs har tid och råd).

Vi red mest runt och körde lite finlir och hennes filosofi är att inte rida massa svåra övningar första lektionen. Det gick alltså främst ut på att hitta vad som ska förbättras och förändras i grundridningen. Hon menar på att vi kvinnor inte ska behöva bära upp hästen utan hästen ska bära upp sig själv, vilket är vettigt men också väldigt grundläggande för att kunna åstadkomma bra ridning.

Calle tappar gärna höger bakben och undviker att spåra, därför varierade vi ställningen mellan utåt-, inåt- och rakställd. I galoppen fick jag öva på att sitta med ytter sittben mitt i sadeln vilket jag absolut inte är van vid. Jag förstod syftet, vilket var att känna och få kontroll över ytter bakben. Jag kände verkligen skillnaden och det var jättekul! Tanken är att jag senare i utbildningen ska kunna hålla galoppen med mina sittben och till exempel bryta av till trav bara genom att flytta över och fördela vikten jämt mellan båda sittben.

Calle skötte sig bra och var på överraskande bra humör. Idag (torsdag) ska jag åka och träna hoppning.




Permalink Träningar Kommentarer (3) Trackbacks ()

Lindor

Jag tror att jag är världens lataste människa därför äger jag inte ett enda par lindor. Som liten var jag dressyrtant och lindade innan varje ridpass, men nu orkar jag inte. Idag ska jag dock göra något storslaget och köpa ett par lindor! Det blir dessa från Hööks:



Jag har lånat bilden från deras hemsida.

Permalink Utrustning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sidostycken

Utåtvända eller inåtvända spännen på sidostycken?



Jag tycker det är snyggare med inåtvända men måste ha utåtvända på Calle för annars får han sår inuti munnen.

Permalink This or that Kommentarer (0) Trackbacks ()

12/4 - 10

Idag fick Calle vila och imorgon tänkte jag bara skritta ut. Han har haft en tuff period ett tag nu med mycket hårda träningar och tävlingar. Men på onsdag sätter jag fart igen med dressyrträning och på torsdag hoppträning!

Permalink Dagens ridning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Att föda en svårfödd häst

Min filosofi har alltid varit att man ska ge hästen så mycket grovfoder och så lite kraftfoder som möjligt. Jag har blivit tvungen att utvidga den tanken lite sen jag köpte Calle. Hur det än ligger till har jag en väl fungerande och noga uträknad foderstat som, för mig, innehåller en onaturligt stor mängd kraftfoder. Men vad ska man göra om det är det enda som fungerar?

Calle får så mycket hösilage han äter upp, vilket är ungefär 15 kg per dygn. Alla hästar i stallet har blivit tjocka av vårt silage, förutom Calle vilket troligtvis beror på att han har tagit något slags fetmavaccin. ;) 


I krubban får han 2,5 kg KRAFFT müsli röd (för högpresterande hästar), 1,5 kg havre och 0,5 kg KRAFFT Protein.


Han har lite känslig tarm om man får uttrycka sig så och blir gärna lite lös i magen. Därför får han ett tillskott nedblandat i fodret som heter Stomach - plus, och det fungerar jättebra. Utöver det får han även salt och ett par dl olja.



Vad äter din häst för mat?

Permalink Hästvård Kommentarer (2) Trackbacks ()

Aachennosgrimma

Jag är sugen på att köpa en snygg aachennosgrimma till mitt swarovskipannband. Jag har en snygg men den är det lite blingbling på så jag vill fixa en utan. Det finns såklart en miljon olika att välja mellan, i olika prisklasser.

Glen Gordon classic 490 :-, finns att köpa här.



CWD Raised French Noseband 1240 :-, finns att köpa här.



Vilken tycker du är snyggast?

Permalink Utrustning Kommentarer (3) Trackbacks ()

Södertörns ryttarcenter

Idag hoppade jag en lokal 100 cm bed. A:0/A:0. Började med att göra en ganska grotesk avramling på framhoppningen, tur att jag använder säkerhetsväst annars hade det gjort väldigt ont för jag hamnade verkligen i/på oxern. Men jag gjorde inte illa mig alls! Hur som helst satte jag upp igen och försökte hoppa oxern två gånger till, men han tvärnitade båda gångerna. Valde att hoppa det lilla en gång istället och sen gå ut så att han fick tid att lugna ner sig lite inför starten, för han verkade upprörd.

Vanligtvis brukar jag bara hoppa oxern en bra gång på framhoppningen, men idag valde jag dumt nog att hoppa den två gånger för han överhoppade sig ganska rejält första gången. Aja, shit happens.

Inne på banan var Calle piggelin och hoppade ganska fint. Jag rev insprånget i en kombination för att jag hamnade jättenära, typiskt mig. Fick alltså 4 fel i första fasen och hamnade precis utanför placering.

Film kommer så håll till godo. Lägger upp en gammal bild från en tävling i höstas så länge.



Har granskat filmen lite och ser att det var ganska trippigt och att han trampade om framför några hinder. Det är sånt jag jobbar på ganska mycket och jag övar mitt lilla avståndsöga. Det har blivit bättre i alla fall, nu märker jag långt innan hindret om jag kommer hamna fel, måste bara lära mig att fixa till det också.


Permalink Tävling Kommentarer (4) Trackbacks ()

10/4 - 10

Hann inte skriva igår så jag skriver om gårdagens ritt idag istället.

Jag tänkte, som ni säkert inte har missat, rida ut på en långtur. Men min kära syster/exclusive pm (ponnymamma) ringde och frågade om hon kunde komma förbi och hänga i stallet ett tag. Självklart tackar jag inte nej till lite sällskap så jag red på volten istället och hon tog några bilder.

Calle kändes relativt fin men var lite stel i högersidan, framförallt i nackpartiet. Tror att jag måste ta tag i mig själv och börja jobba lite mer på det för jag har lite problem att ställa honom åt höger utan att han lägger huvudet på sned. Värmde upp ganska länge i skritt och i trav, vilket jag vanligtvis inte brukar göra utan jag börjar oftast med att galoppera för då tycker jag att traven blir bättre.

Tränade på mina galoppiruetter som jag håller på att sätta. Än så länge gör jag bara arbetspiruetter i mycket samlad galopp. De börjar verkligen bli bra nu så det blir kul att se hur det utvecklas! Ska försöka filma det någon dag. Avslutade ridpasset som jag alltid gör: luftig trav i låg form.

Calle vägrade stå still







Jag såg ut som en hösäck på de flesta bilder, troligtvis för att jag hade så sjukt ont i mina leder igår. Tävlingen idag gick bra förresten, skriver om det lite senare!

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lång dag!

Har varit i skolan hela dagen och skrivit högskoleprovet. Ska försöka kolla på facit hur det gick och sen ska jag skynda mig till stallet så jag hinner rida ut på en långtur!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Streching

Jag försöker hinna strecha Calle efter varje ridpass men hinner inte alltid med. Däremot ser jag verkligen till att jag hinner med det om jag har gjort något extra jobbigt, tex konditionsträning, klättrat, hopp/dressyrtränat. Hur som helst försökte jag ta lite bilder när jag strechade honom efter dagens ridpass och tänkte förklara vad och hur jag gör.

Det första du måste tänka på är att absolut inte strecha en kall, sjuk eller skadad häst. Du ska göra det inom 30 minuter efter du har arbetat hästen, vilket innebär att du inte ska strecha hästen när du kommer hem från en tävling utan på tävlingsplatsen!

Jag brukar börja med framdelen. Jag brukar göra alla moment i ca 30 sekunder men man kan även upprepa i tex tre intervaller om tio sekunder.

1. Streching av frambenets böjarmuskulatur och ryggmuskulatur. För hästens ben framåt nedåt tills den slappnar av och lyft därefter benet uppåt. Målet är att så småningom (kan ta flera månader) kunna ha hästens framben i 90 grader vinkelrätt mot bogen. Hästens ben ska vara rakt.



2. Streching av mank- och bogmuskulaturen. För hästens ben åt sidan framför det andra frambenet och håll någon dm ovanför marken.



3. Streching av mank- och bogmuskulaturen. Ställ dig jämte hästens med ansiktet framåt och lyft upp frambenet i en 90 graders vinkel. För sedan benet bakåt.



Sedan går jag över till bakdelen

1. Streching av skink- och lårmuskulaturen. Lyft benet framåt uppåt så att det bildas två 90 graders vinklar. Det här är jättetungt så jag brukar ta 15 sekunder i taget.



2. Streching av lår-, skink- och lite ryggmuskulatur. För bakbenet framåt nedåt mot framhoven. Målet är att så småningom (även här kan det ta flera månader) kunna dra hela vägen till framhoven.



3. Streching av knästräckarmuskulaturen. För benet bakåt nedåt.



Jag brukar göra lite mer saker med rygg- och nackmuskulatur men det var lite svårt att ta bild på.

Permalink Hästvård Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fredag 9/4-10

Idag red jag ut en sväng och var ute i kanske en timme. I traven red jag en del öppnor och slutor, vilket gick relativt bra. Han var lite stel i höger sluta men lossnade någorlunda framåt slutet av ridturen. Jag red i en samlad galopp större delen av tiden för att slippa känna att jag tappar kontrollen. Jag slutade dock med att dra på ganska rejält på en sträcka, men MED kontroll såklart. Imorgon blir det nog en lite längre tur.



Passade på att smörja tränset jag ska ha på söndag när jag tävlar. Smorde även sadeln lite snabbt. Jag är väldigt lat och smörjer nästan aldrig min sadel, men idag såg jag att den börjar bli rynkig på den mjuka delen av kåpan där knäna ligger mot. Jag fick panik och har bestämt mig för att bli lite mer noggrann. Nu ska jag skriva ett inlägg om streaching!


Permalink Dagens ridning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lizzie

ag kanske ska berätta om Lizzie också. Lizzie är ett sto född 92 e. fullblod (Columbus xx) ue: Parant, som pappa och min syster köpte till mig och henne när jag var 12 år. Hon var helt galen och kunde inte galoppera en meter i ridhuset utan att få flippen, men jag har alltid älskat dem värsta med mest attityd. När jag fyllde 14 tröttnade jag på hästar (i två månader) så vi lämnade ut henne på foder ett par år och tog sen tillbaka henne.

Nu, 18 år ung, är hon piggare och knäppare än någonsin och helt fantastisk. Tyvärr har min syster, som numer är enväldig ägare, flyttat på tossan så att vi inte står i samma stall längre. Jag försöker rida Lizzie så ofta jag kan men jag har inte speciellt mycket tid över.

Lizzie är livrädd för bommar och ställer sig hellre på bakbenen framför dem än att gå över dem (för det är inte alls jobbigare). Som alla andra dumma tonåringar bestämde jag mig för att trotsa det när jag precis hade fyllt 17 och började hoppträna henne varje vecka. I början ramlade jag av i snitt 3 ggr per träning och tack vare henne har jag fått inbyggt sadelklister i rumpan; VILKEN JÄVLA BALANS JAG HAR!



Lizzie har betytt otroligt mycket för min ridning och hon har en stor plats i mitt hjärta. Hon är verkligen galen men ändå så totalt underbar, vi hade så otroligt roligt tillsammans när vi var yngre och det kommer jag aldrig glömma. Älskade totta!



Permalink Lizzie Kommentarer (3) Trackbacks ()

Medryttare

Jag har en medryttare som heter Bianca och hon är bäst i världen, en riktig klippa! Hon rider Calle en gång i veckan framförallt för att jag behöver en dag i veckan att ägna mig åt allt annat jag gör, som i nuläget är plugg. Hur som helst var det hon som red Calle igår. Jag vet inte riktigt vad hon gjorde, men jag bad henne rida ut i skogen så jag antar att det var the case.

Bianca och Calle förra vintern

Jag tänkte också rida ut idag och även imorgon. På söndag är det nämligen tävling och jag tycker att det bästa sättet att ladda upp inför tävling är att rida ut några dagar innan. Calle blir väldigt sur och osammarbetsvillig om man rider för mycket på volten eller i ridhus.

Både mamma och pappa jobbar idag så jag kommer inte ha någon bil, därför får jag åka till stallet ca 13 när mamma åker till jobbet och åka hem ca 18 när pappa kommer hem från jobbet. Det blir en lång dag så jag har tid att smörja mitt läder (fan). Tänkte leta upp en gammal tidning jag har där det står lite om hästmassage och massera Calle när jag har ridit. Catcha later.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Om mig och Calle

Calle, eller C.C, är en 11-årig valack e. D-day u. fullblod. Jag köpte honom för ungefär 1,5 år sedan och då var han gammal dressyrhäst som hade omskolats och hoppat i knappt ett halvår. Han har personlighet så det räcker och blir över. Man behöver inte leta speciellt noga innan man hittar vissa stotendenser, så jag och alla personer i min omgivning är övertygade om att han är en förklädd märr.

Vi tävlade första gången sommaren 2009 och hann med några tävlingar till det året. Nu har vi precis startat den här säsongen och jag tycker att det ska bli jättekul!

Jag har absolut inga ambitioner att "satsa" som tävlingsryttare eftersom att jag vill annat med mitt liv. Självklart vore det kul att tävla höga klasser men jag har inga planer på att göra det. Min tränare säger att han säkert kommer kunna tävla 140 men jag tycker det är så jävla högt så det skippar jag nog. Mitt mål innan min och Calles tävlingskarriär tar slut är att starta 120 och eventuellt 130 om allt går vägen. Jag har även planer på att starta lite dressyr med honom eftersom att han har mycket dressyr i sig, så länge man hanterar det på rätt sätt. Mitt mål är att starta minst LA någon gång i framtiden. Men det är LÅÅÅNGT kvar tills vi är där och nu är jag bara helt fokuserad på att ha kul och utvecklas tillsammans med min stjärna!

Permalink Om oss Kommentarer (4) Trackbacks ()

Hästblogg

Nu startar även jag en hästblogg, mest för min egen skull så att jag kan hålla koll på min träning och reflektera lite mer kring den. Läs gärna min vanliga blogg också.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()