Detta är min dag, sen ska jag ut i Stockho...

img_9452 (MMS)

Detta är min dag, sen ska jag ut i Stockholmsnatten. Ingen mer uppdatering med andra ord. Hoppas ni får en fantastisk lördag!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dålig planering

Fan också. Idag fick Calle vila igen bara för att jag inte orkade gå upp klockan sex. Var helt SLUT! Jag har massa grejer att göra innan jobbet nämligen; gå till systembolaget, köpa ett iphoneskal, kolla om det finns några snygga kläder att inhandla (extremt viktigt) och äta pizza eftersom jag har gått ner 1,5 kg på 1 vecka.

Hur som helst måste jag bli bättre på att planera Calles träning, så att det inte blir som denna vecka. Kommer inte kunna rida imorgon heller för jag jobbar på dagen och har planer direkt efter på kvällen. Nästa vecka kommer med andra ord se ut såhär.

Måndag: Har utsläpp så jag går upp lite extra tidigt för att hinna rida innan jobbet. Det blir intervallträning.
Tisdag: Har inget pass i stallet vilket betyder att Calle får vila, därav intervallträningen dagen innan. Jag får sovmorgon och alla blir glada.
Onsdag: Har utsläpp, rider innan jobbet. Det blir dressyr, troligtvis i skogen eller på någon av ängarna.
Torsdag: Har utsläpp, rider innan jobbet. Det blir intervallträning.
Fredag: Har inget pass i stallet så Calle får vila. Sovmorgon igen...
Lördag: Har insläpp, ska åka på P&J på fm och hoppa 100 och 110.
Söndag: Har insläpp, kommer rida ut i skogen och träna lydnad och styrka.

Måste med andra ord försöka lägga upp träningen så att jag får sovmorgon två vardagar, vilket samtidigt blir de två dagarna som Calle vilar och jag inte har något pass i stallet. Den enda anledningen är att jag har lite svårt att varva ner när jag kommer hem från jobbet klockan 23.00. Att somna klockan 01.00 och gå upp igen 07.00 funkar inte för mig varje dag, men tre dagar i veckan går det alldeles utmärkt.

Jag löser även konditionsträningen på ett bra sätt genom att alltid lägga den dagen innan min sovmorgon så att han får vila efter ett tufft intervallpass. För Calles del tror jag att det passar bra med två vilodagar i veckan, för då hinner han smälta allt och vila upp sin ärthjärna. Hoppas jag fixar detta nu!

Permalink Veckoplanering Kommentarer (1) Trackbacks ()

Wiho

Undrar hur jag skulle vara och vad jag skulle göra om jag inte höll på med hästar. Om jag inte fick uppleva det mest fantastiska VARJE dag, vad tror ni? Präglar det vår personlighet jättemycket? Det tror jag.

Idag red jag en sväng på ängen. Underlaget var helt okej faktiskt, men jag tog det ändå försiktigt med tanke på att jag vet vad som finns därunder snön (is). I början gav jag mig fan på att han skulle sätta sig på höger bakben och göra en schysst öppna i höger galopp. Han lossnade tillslut och då jävlar blev det skillnad på galoppkvalitén. Så härligt!

Därefter jobbade jag med tempoväxlingar i trav och galopp. Det är sjukt kul att göra med Calle för han har såna stora register i båda gångarterna, höll mig på en lugn och rätt långsam nivå though med tanke på att underlaget lika väl hade kunnat släppa. Jag red typ på stället och sen framåt i lite-mindre-än-arbetsgalopp/trav, tillbaka på stället osv. Han var så fin och samarbetsvillig. Sen gjorde jag galoppbyten i vart åttonde på rakt spår, det gick också bra.

Sist jag red så skar han sig i ballen (den på hoven :P) på snön, väldigt ytligt men tillräckligt för att jag, helt plötsligt, transformerades into a porslinsryttare. Calle fick idag ha fleecelindor som gick ner över kotan på alla fyra, på frambenen satte jag terrängskydden ovanpå och dessutom fick han boots på alla fyra. Haha, så jävla olikt mig.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Solen skiner och Calle var helt fantastisk...

img_1599 (MMS)

Solen skiner och Calle var helt fantastiskt . Vad mer kan man begära?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vad ska jag skriva om egentligen?

Alltså jag är inne i en inspirationssvacka. Inte för att min blogg vanligtvis är direkt varierad, men jag känner jag att vill vidga mina vyer lite (och dessutom ge er något att läsa). Jag har en till videoblogg på lager där jag går igenom mitt stall för att visa hur det ser ut, visar alla hästar osv. Men den ska jag hålla på några dagar till tror jag. ;)

Så vad ska jag skriva om? Ge mig tips!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Julpynt

img_3077 (MMS)

Hähä, jag kanske ska ta ner julpyntet från Calles box snart...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

This och that deluxe edition

Jag tycker det är intressant att höra andra människors åsikter om allt mellan himmel och jord, så här är några "this or that"-frågor som ni jättegärna får svara på!

1. Vilodag eller skrittdag?
2. Dressyr- eller hoppsadel?

3. Bli filmad eller fotograferad? (när du rider)
4. Panikhake eller balsnöre?
5. Klippt eller ryckt man?
6. Svart eller brunt läder?
7. Swarowski eller klinkers?
8. 0 fel i en lägre klass eller 4 fel i en högre?
9. 70 % i en lätt klass eller 60 % i en svårare?
10. Knoppad man eller utsläppt man?

Mina svar är fetmarkerade.


(förresten har jag fått mersmak på videobloggar så jag ska terrorisera er med flera)

Permalink This or that Kommentarer (5) Trackbacks ()

Okej, nu kommer den

Haha, jag dör. Ursäkta min extremt töntiga monolog, nästa gång måste jag nog ha ett manus så att jag inte börjar prata kinesiska mitt i allt. Så vidrig vinkel också.


Permalink Videobloggar Kommentarer (3) Trackbacks ()

Foderhäck

img_8053 (MMS)

Våra hästar äter ur en foderhäck i hagen. Hur äter era? Från marken eller ur något liknande? Eller de kanske bara äter inomhus?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Videoblogg

Hähä, idag gjorde jag en videoblogg. Det var fruktansvärt och min impulsivitet visade sig rätt tydligt för jag sa massa konstiga saker. Men den är på min telefon så jag lägger upp den imorgon, eller ikväll om jag lyckas föra över den till min pojkväns dator. Hang in there!


(läckert ansiktsuttryck)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Inte lika sned

img_6603 (MMS)

Han känns inte alls lika sned idag. Ska konditionsträna, sen vila en eller två dagar.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Reunion

Idag red jag med Jenny och Våfflan i ridhuset. Han och Calle var boxgrannar och bästa kompisar förut innan hon flyttade från mitt stall så nu blev det en liten reunion och de var jätteglada och ville helst sitta i varandras knä.



Ridningen gick okej men det är något knasigt. Jag tror att jag måste ringa till Calles kiropraktor Malin (innan jag tar ut en massör) så att hon får komma ut och kolla på honom. Han känns liksom helt sned och jag förstår inte riktigt vad det kan bero på, har han gått omkull i hagen? Är han överansträngd någonstans?

Han skjuter mig åt vänster och vill inte riktigt ta för sig med höger bog. Den är liksom ständigt som ihopdragen medan den vänstra istället ständigt lite utskjuten. Hatar att inte veta...

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

The perfect mane

img_3525 (MMS)

Det här tycker jag är den perfekta längden på man för Calle. Har era hästar lika, längre eller kortare man?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dum bog

Idag åkte jag som ni vet till ett ridhus nära mig. Jag värmde upp ganska länge skritt genom att få honom att spåra och streacha ut alla kroppsdelar ordentligt. Sen började jag galoppera i vänster galopp och det kändes bra, gjorde lite öppna på långsidan bland annat. Han låg på lite, men det tycker jag är positivt (allergisk mot sega hästar).

I höger varv kände jag på en gång att han sköt mig åt vänster och ville varken flytta in bogen eller ställas inåt i nacken. Så då började jag trixa med lite snäva skänkelvikningar i skritt, samt öppnor och skrittpiruetter (lite överdramatiserade kanske, men syftet var ju bara att han skulle lossna).

Sen travade jag i skänkelvikningar, öppnor och slutor med ett konstant övertempo för att han skulle tvingas att strecha till fullo. Efter ett tag kände jag att han blev bättre men inte perfekt. Ska ta ut en massör snart också, tror jag.

Som jag skrev tidigare beror det nog på att jag har varit tvungen att rida så mycket i hög snö, samt att han har haft hög snö i hagen, så vissa muskler i bogarna har dragit ihop sig. Jag får se om jag hoppar imorgon trots allt, men om jag gör det blir det en rejäl uppvärmning med sidvärtes innan.

Vet inte vad jag ska göra dock. Funderade på 5,5an men den känns så fantasilös. Har ni något tips?

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sluuut

img_5337 (MMS)

Tröttis, han sitter helt fast i ena bogen så det blir dressyr imorgon också. Jag har nog ridit för mycket rakt fram i snö under vintern.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Svart fara

img_8219 (MMS)

Påväg! Hoppas fjanti sköter sig.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tankar från sängen

img_5828 (MMS)

Livet suger, bloggen har avlidit och jag har fått en finne på hakan. Men idag och imorgon ska jag till ett ridhus! Idag blir det dressyr och imorgon hoppning.  Har för övrigt fått en iPhone så nu blir det mobilblogg hela dagarna! Nej, nu ska jag dega i sängen ett tag till med min Pepsi Max (tack för att du finns). Vad ska ni göra med los caballos (hästos) idag?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blä

Hann inte rida idag. Ska vara på jobbet en timme tidigare idag för att glassbilarna är tomma, så jag måste fylla den som jag ska köra med glass. Men resten av veckan ska det nog inte vara några problem, även om det kan bli lite tight! Ska börja använda tidsinställda inlägg lite mer så att det blir uppdatering även om jag är ute och tutar. 



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckoplanering numero dos

Måndag: Vila
Tisdag: Rida ut och träna på övergångar mellan trav och galopp
Onsdag: Rida ut och träna på galoppbyten på rakt spår, de ska vara explosiva men väl genomtänkta
Torsdag: Intervallträning på ängen
Fredag: Vilodag
Lördag: En fd jobbarkompis kommer troligtvis till stallet och hälsar på så jag ska försöka låna en häst så att vi kan rida ut på en lång och relativt lugn tur tillsammans
Söndag: Ska försöka komma iväg till ett ridhus och hoppa lite

(ni förstår kanske att ridbanan numera är en isbana...)

Permalink Veckoplanering Kommentarer (1) Trackbacks ()

PW-kurs

Kursen igår gick som sagt bra. Första passet var markarbete över hinder, där vi fick göra fyra olika övningar. Sandra filmade men hon verkade inte fatta att det går alldeles utmärkt att zooma så jag såg bara ut som en prick när vi red de två första övningarna, därför laddade jag aldrig upp dem på YT utan gjorde istället två bilder på hur vi red dem.

Övning 1



Jag har ritat övningen i höger varv. Den gick ut på att vända upp i trav på trekvartslinjen (ungefär) och sen trava rakt fram till mitten av ridhuset. Där låg fyra travbommar på en liten 10 m volt till vänster som vi skulle trava över. Direkt efter volten skulle vi göra skänkelvikning ut till spåret undan höger skänkel, dvs åt vänster. Därefter skar vi av ridhuset lite och gjorde samma sak på nästa långsida. Man behöver inte vara en raketforskare för att förstå hur man ska rida övningen i vänster varv.

Den här övningen passade inte mig och Calle särskilt bra. Han var bara stressad och började galoppera när jag gjorde skänkelvikningen, knäppte av i nacken hela tiden. Vi får väl se om jag ska öva på den hemma, det kanske vore en bra idé.

Övning 2



Den är illustrerad i båda varv. Övningen gick ut på att trava på 10 m volt över de fyra bommarna som vi använde oss av i övningen innan. Vid voltslutet fattar man förvänd galopp och galopperar som i ett timglas till nästa 10 m-volt-travbomme-sekvens. Därefter förvänd galopp igen osv.

Den här övningen gick bra, fast det hade kunnat gå bättre. Calle var flamsig och okoncentrerad, det blev konstant lite av och på (inte så jävla bra). Det här ska jag definitivt öva på hemma. Framförallt för att jag gillade övningen, men också för att det var så tydligt att jag behöver öva på att behålla en jämn kontakt med hästen i den förvända galoppen. I såväl tyglar, som skänklar och säte.

Övning 3



Övningen består av sex studs fram till ett räcke, därefter fem KORTA galoppsprång till ett till räcke. De första gångerna skulle vi göra halt innan det andra räcket, i början var jag för lätt i sadeln så det tog ett tag innan jag fick stopp på honom. Den tredje gången satte jag mig ner ordentligt och halverade bromssträckan. Sista gången skulle jag fortsätta på hinder och då tog han verkligen min förhållning och gick på fem galoppsprång. Eventuellt hade jag velat att jag hade gjort lite mer plats för det femte men det är så svårt!

Det jag tyckte var svårt var att Calle gärna rinner iväg lite över studsen och första räcket, vilket i sin tur gör det svårt att få tillbaka snabbt nog till de fem korta galoppsprången. Jag antar att det är syftet med övningen också?

Övning 4



Den här var rolig! Det gick bra, men detta ska jag tänka på:
- Var mer noga med övergångarna, med andra ord måste jag öva på övergångar mellan trav och galopp hemma.
- Se till så att han fattar rätt galopp när jag ber om det, han/jag får inte rätta EFTER fattningen.
- Inte ha sån fruktansvärd sits över hinder som jag hade i allra sista språnget. :P

Nästa pass hoppade vi bana och det såg ut såhär



Första gången blev det helt knasigt inför det minsta hindret på hela banan, det var typ 70 cm högt och han stannade. Fick en sjukt dålig väg och det var precis samma sak som hände när jag var på P&J förra helgen, samma typ av sväng även om denna var skarpare. Skärpning Siri.

Jag red på sju galoppsprång mellan de två sista hinderna första gången, men det fick jag inte göra. Så nästa la jag upp galoppen något och red på sex. Jag är extremt nöjd som lyssnade och korrigerade, med fint resultat. Även om vi hoppade låga hinder så är det allt det mellan hinderna som räknas just nu.

Jag måste dock få ordning på rakriktningen, det blir lite väl snett huvud ibland och bogar som flyger hit och dit. Jag tror dock att vi kommer komma dit så småningom.

Permalink Träningar Kommentarer (5) Trackbacks ()

PW

Hola!

Kursen idag gick väldigt bra. Jag har fått med mig mycket nyttigt och längtar som tusan till nästa kurs, som är den 20:e februari. Efter Haking är Pontus den bäste tränaren jag har ridit för.

Jag tror dock att jag väntar med att skriva om kursen tills imorgon, när jag har lagt in filmerna och tänkt över den lite själv. Jag gör det väldigt mycket för min egen skull och det kan vara bra att göra det innan man börjar analysera. Nu ska jag äta nudlar och kolla på Ponnyakuten pt 2 (SVT play).

Peace

Permalink Träningar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite vinterbilder pt 3



Då var det slut på bilder från den fotograferingen! Jag hoppas och tror att Jossan hänger med mig snart igen, kanske när jag ska hoppa, och då kommer hon garanterat knäppa fler. Tack för att du är så fruktansvärt grym, Jossan. :)

Permalink Bilder Kommentarer (4) Trackbacks ()

Världens bästa kompis

Jag sitter här och laddar inför PW-kursen imorgon. Ska bli skitkul, och ännu roligare är det att min bästa bästa bästa kompis Sandra ska följa med. Hon är den mest fantastiska människan i hela världen och vi känner varandra utan och innan. Guess what, hon ska filma mig hela tiden så det kommer dessutom upp en film från båda ridpassen imorgon.

Jag är i alla fall extremt lyckligt lottat som har världens bästa bästa kompis. Hoppas ni alla har lika tur!





Men jag får inte glömma att detta är en hästblogg så snart kommer ett inlägg med fler vinterbilder!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

SHOPPA

Hähä, idag har jag shoppat lite. Det blev en jacka från Equipage, en vändbar dunväst från Kingsland, ett par svarta ridbyxor från JW, fem par stumpor från Kingsland (tre med nylon, och två vanliga i bomull) och ett pannband från Kingsland.





Permalink Utrustning Kommentarer (4) Trackbacks ()

Bortskämd

Haha, okej, jag är eventuellt lite bortskämd för tillfället. För det första så köpte pappa en ny bil idag, en till Toyota Yaris. Det innebär att min familj nu har tre bilar, eftersom att vår nuvarande Yaris inte är värd mer än 15 000 (ovärt att sälja). Det i sin tur innebär att jag kommer "få" min första egna bil, jag kommer alltså få ta över vår gamla Yaris! Jag är så jävla glad! :D Den är perfekt, smidig och extremt billig i drift eftersom den inte drar någon bensin.

För det andra ska jag dessutom få massa pengar så att jag kan åka och köpa nya snygga ridkläder imorgon! Mohahahaha, jag håller typ på att dö av förväntan. Ska bli så kul att äntligen shoppa lite märkessaker, jag har ju inga alls utöver mina ridstövlar och handskar. Ska åka till Lyckås Ridsport där de har många olika märken.

Vad tycker ni att jag ska köpa? En väst har man väl till exempel större nytta av än en jacka?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Att rida på båda tyglar

När jag rider lägger jag stor vikt på att hästen ska gå i rätt takt, och med rätt menar jag den takten som jag vill. Jag vill till exempel att Calle, som lätt springer iväg och får en flat trav, ska vila på steget och då rider jag hellre i ett undertempo än tvärtom. I galoppen, där han gärna blir kort och reserverad för att han har så lätt för samling, strävar jag efter att få en lugnare takt men ett större steg. Där han tar i bakifrån och fram, utan att hamna på bogarna (som gärna blir the case, eftersom han galopperar väldigt aktivt och "högt" med bakdelen).

För ett år sen tränade jag under en period för KG Svensson två gånger i månaden. Jag trivdes aldrig särskilt bra med honom som tränare, men det var en sak jag tog med mig som jag försöker använda i min ridning hela tiden. Han förespråkade nämligen att man ska rida hästen på båda tyglarna, alltså hålla kvar i innerhanden. Han menar att för att hitta takten måste man rida hästen med lika mycket stöd på båda tyglar, således ge eftergift på båda tyglar (samtidigt).

Jag tycker dels att det öppnar för ett harmoniskt samarbete mellan hand och skänkel, där du inte har balansen i ena sidan och farten i andra. Ett jämt stöd i båda händer tycker jag dessutom ger utrymme för resten av kroppen att på ett mer balanserat och liksidigt sätt rida hästen till dit vi vill ha dem, dvs med oss och hos oss som ett.

Men, som alltid är det viktigt att poängtera skillnaden mellan att sitta fast i båda händer och ha stöd i båda händer. Det KG menar med att man ska hålla kvar i innertygeln, är inte att du ska slita och dra tills hästen ger efter. Han menar att du ska balansera hästen på alla hovar (takten behöver trots allt alla fyra), och inte bara på yttersidan och en för stark yttertygel kan medföra.

Jag tycker att det är ett intressant diskussionsunderlag så nu öppnar jag för era åsikter. Har ni någon gång stött på den här typen av ridning? Är du en sådan som rider hästen med ytterhjälperna? Eller har du något annat sätt att rida på? Berätta allt!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Aj nid hälp

Ni är dåliga på att kommentera. FY!

Ska så småningom köpa ett nytt schabrak och en ny huva till Calle (har sagt det i hundra år nu), vet bara inte vilka färger jag ska använda. Så sjukt svårt. Jag vill gärna att det ska se stilrent ut, men jag vill ändå sticka ut lite. Det svåraste är att hitta snygga färger som matchar både med varandra och med min svarta hingst. Här är några olagligt fult gjorda PS-exempel, skriv gärna vilken du tycker är snyggast!


Blå passpoal, silvrig passpoal och blått kantbant
Grön passpoal, silvrig passpoal, grönt kantband
Gul/orange passpoal, silvrig passpoal, gult/oranget kantband
Röd passpoal, silvrig passpoal, rött kantband
Beige passpoal, silvrig passpoal, beiget kantband
Svart passpoal, silvrig passpoal, svart kantband
Vit passpoal, silvrig passpoal, vitt kantband


Det måste inte vara en silvrig passpoal, jag är mest inne på det eftersom jag har silverdetaljer på alla träns, min sadel, min kavaj osv.

Har ni några tips? Jag har extremt dålig fantasi.

Permalink Utrustning Kommentarer (10) Trackbacks ()

Mjaaaaaa

VARFÖR HÅLLER INTE MINA FÖRÄLDRAR PÅ MED HÄSTAR?!

Jag har ingen som kan filma mig på söndag när jag ska träna för PW. Trååååååkigt... jag äääälskar att vara med på FILM! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH. Måste ställa kameran på sargen, men det suger ju för det.. SUGER.


Såhär ser en daggmask ut på insidan. Det var kul ända tills jag råkade göra hål i tarmsystemet.



Okej, nu går jag och klipper mig och skaffar ett jobb. Bajbaj.

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Sverigetäcket

Calle har bitit sönder sitt bästa täcke i bogen. Det är fortfarande funktionsdugligt, men det ser trasigt och trist ut. Det är ett SVEA - Sverigetäcke, och jag tycker att det har världens bästa passform. Jag tänker använda det täckes-säsongen ut, men sen ska jag börja förnya mitt täckesförråd med massa olika SVEA-täcken. De har rätt tråkig design, tyvärr, men jag orkar inte bry mig eftersom passformen är så sjukt bra. Dessa ska jag köpa allt eftersom:

SVEA utegång vinter, halvhals

- 300 g, blank insida
- 1680 denier
- Vattenresistent 3000 mm och andasfunktion 3000 mvt
- 879 kronor




SVEA - utegång fleece mellanfoder halvhals

- Motsvarar ca 100 g polyfill, blank insida för att motverka skav
- 1680 denier
- Vattenresistent 3000 mm och andasfunktion 3000 mvt
- 799 kronor

(känns lite löjligt med en bild, eftersom de ser exakt likadana ut, men det ser snyggast ut i bloggen)




SVEA - utegång economic skaltäcke halvhals

- Blank insida
- 600 denier
- Vattenresistent 3000 mm och andasfunktion
- 449 kronor



SVEA - flugtäcke

- Magplatta
- Resår i halsen
- UV-skydd
- Polyester i fronten för att motverka skav
- 549 kronor



Det är dem jag vill ha och här kan du köpa dem (det är även därifrån jag har lånat bilderna och tagit informationen)! Det är alltså deras utetäcken jag gillar så mycket. De lanserar även stalltäcken i olika utföranden men samtliga är utan bogveck, och jag skulle aldrig köpa ett täcke utan bogveck. :)

Har ni något favorittäckesmärke?

 

Permalink Utrustning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lite vinterbilder pt. 2

Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()

Intervaller = tråkigt

Blä. Fyra anledningar till varför jag inte gillar intervallträning:

- Det är TRÅKIGT
- Jag måste rida på pelham
- Det finns inte tid/plats för att lösa eventuella problem som uppstår
- Calle börjar piaffa/takta i skrittpauserna, något som har tagit mig typ 1,5 år att ta bort

Jag är på dåligt humör idag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hehe

Runsten ska ha två endagskurser för Pontus Westergren (16/1, 20/2). Eftersom jag inte har några pengar anmälde jag mig till den senare, för då kommer jag ha pengar. Nu tror jag bestämt att de har missuppfattat min anmälan för jag har fått mail om gruppindelningen på söndag. Jag blev extremt taggad så nu tänker jag vara med på den ändå, får mjölka mina föräldrar på lite pengar. Det ska bli SÅ kul, har inte tränat för tränare sen hans senaste kurs den 12/12.


Såhär såg det ut på en av våra allra första hoppträningar, i slutet av 2008! Lite hängande framben kanske. :P

Permalink Träningar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ge mig vår.

Jag gillar inte övergången mellan vinter och vår. Den är hal. Jag ogillar den extra mycket för att jag förstår att vintern bara är slut på låtsas, för ofta vi skulle börja få vår i Januari? Jag ogillar även att inte ha ett ridhus, och att inte ha en egen bil så att jag kan åka till ett ridhus när jag vill. Jag ogillar att min veckoplanering blev bruten idag på grund av alla tidigare nämnda faktorer. Jag hatar idag.

Eftersom jag inte har ridhus, egen bil eller vårväder fick jag inte göra min lydnadsövning jag hade planerat. Istället red jag ut i skogen, där det är en halv meter blöt snö överallt. Jag gjorde samma övning genom nästa hela turen (efter uppvärmning) och det var att rida fem/tio/femton skrittsteg, fem/tio/femton travsteg, fem/tio/femton skrittsteg, fem travsteg. Femton var det som gav mig mest, därför gjorde jag det mest, eftersom Calle bara taktade när övergångarna blev för snabba. Jag var extremt konsekvent och fick valuta för det.

Jag är egentligen inte på blogghumör idag, eftersom jag varken har någon hästbild eller film att dela med mig av. Här är istället lite bilder från i lördags när jag var ute med några vänner.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite vinterbilder pt. 1

Permalink Bilder Kommentarer (2) Trackbacks ()

Filmer från P&J

Var på P&J igår. Hoppade 90+100 cm, fick 4 onödiga fel i båda. I 90 sprang han förbi ett hinder som jag råkade rida snett emot, och i 100 rev jag första hindret som var ett räcke. Jag red en dålig väg och han var ouppmärksam/oförsiktig.



Permalink Träningar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Årets första veckoplanering!

Spännande värre.

Måndag: Klättra! Risken finns att det är extrema mängder snö i sandtaget, jag har inte varit där på hela vintern. Men om jag har tur är det andra som har ridit sina hästar där, så att det finns stigar upp för backarna.

Tisdag: Dressyr/markarbete på ridbanan. Vet redan nu vilken övning jag ska rida. Problemet är att allt hindermaterial är begravda i snön så jag måste leta fram dem (ligger lite överallt). Hittills har jag lyckats hitta fyra bommar, men jag behöver sex.

Onsdag: Intervallträning på ängen. Kommer att rida sex korta intervaller, ca 1,5-2 min långa.

Torsdag: Vila! Jag tycker att det är oerhört viktigt att låta hästen vila och återhämta sig minst en dag när man har ridit intervaller.

Fredag: Rida ut i skogen och trampa djupsnö. Om den ligger kvar, det vill säga. Så fort det blir två plusgrader försvinner ju massiva mängder. Det brukar väl komma tillbaka lika fort though.

Lördag: En gammal jobbarkompis till mig ska eventuellt följa med till stallet så då blir det en lång uteritt. Hon ska få rida Calle och jag får se till att låna en islänning. Om hon inte skulle följa med så blir det uteritt med lite lydnadstema, med störst fokus på galopp-trav-galopp-övergångar.

Söndag: Intervallträning på ängen. Jag funderar på att testa långa intervaller, men då måste jag göra lite research först så att jag inte gör något dumt. Vet inte riktigt hur långa och hur många man bör göra.

Permalink Veckoplanering Kommentarer (1) Trackbacks ()

En av mina julklappar

Jag måste bara visa den fetaste julklappen jag fick. (extremt dåliga webcambilder)
En onepiece, haha, I feel like a baby again.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Kiddos pt. 2

Kattungarna växer

Permalink Bilder Kommentarer (1) Trackbacks ()

Idag

Idag red jag ut i skogen, hann tack och lov ut före stormen som kom lagom till att jag skulle skritta hem. Jag hade lydnadstema på ritten så jag gjorde bara massa övergångar hela tiden (halt, ryggning, skritt, trav och galopp). Försökte variera och mixa mellan olika övergångar. Det gick bra och Calle blev uppmärksam och lyssnade extremt bra på mina kommandon. Det är kul att rida en så lyhörd och arbetsvillig häst. Efter ett tag tror jag att han började tycka att jag var lite irriterande som inte bestämde mig för en gångart och började lyfta lite på frambenen istället för att rygga. Det löste jag genom att bara rida framåt och börja om.

Här är två bilder från den senaste tiden, inte så bra kanske.



Fotograferingen som skulle blivit av i onsdags blir imorgon istället, pga vädret. Imorgon ska det vara sol!

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur vi utvecklas

Jag vet inte om jag har skrivit det förut, men Calle är den första hästen jag tävlar "på riktigt" med. Vi har debuterat på tävlingsbanorna tillsammans, då han inte heller hade tävlat något när jag köpte honom. Det är rätt kul, men jag tror också det är en av anledningarna till att han är lite svår.

Nu tänkte jag i alla fall visa två filmer för er - en filmad i november 2009 (på en av våra första tävlingar tillsammans), och en filmad i november 2010 (på vår senaste tävling tillsammans). De är filmade på samma tävlingsplats! Nu ska ni få se hur vi ha utvecklats. :)

November 2009, 100 cm, 4 fel


Det här var en av våra värsta perioder tillsammans egentligen. Calle var en riktig pain in the ass att rida, som ni ser drar han tyglarna ur min hand hela tiden. Man ser även hans orutin med tanke på hur han vinglar framför alla hinder och är lite tittig, överhoppar sig på oxarna osv. Sen ser han spänd ut över hindrena och hoppar med rätt dålig teknik. Tappade tyglarna mellan hinder nr. 5 och kombinationen, han inte få tag på dem och rev första hindret i kombinationen. Ett typiskt fel för oss på den tiden.

November 2010, 100 cm, 0+0 fel


Här tycker jag att allting är bättre. Vi har bättre galopp, Calle hoppar med bättre teknik och med mer rutin, han är mer avspänd, jag rider bättre. Han är finare i munnen och rytmen var bra nästan hela tiden. Självklart finns det mycket att jobba med, men det här är tänk i jämförelse med den tidigare videon.

Ser ni också skillnaden?

Permalink Tävling Kommentarer (3) Trackbacks ()

Bajs

Jag har blivit sjuk. Igen, får jag nog lov att säga. Har haft enormt mycket otur ända sedan i början av december och nästan varit konstant sjuk. Det blev med andra ord ingen ridning idag, känns sådär eftersom jag vanligtvis hatar oplanerade vilodagar. Jag tror å andra sidan att det är bra att sätta sig själv främst så jag slipper något långvarigt eller elakt på hjärtklaffarna (superdramatiskt, jag vet, men det är ok att vara försiktig).

Imorgon kommer mästerfotografen Jossan till stallet och tar lite vinterbilder på mig och the Black Beauty. Det ska bli helt fantastiskt och jag vet att bilderna kommer bli frikkin awesome. Tills vidare får ni en bild som hon tog på mig och Calle i höstas när vi tävlade.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Häng och fläng

Min dag har inte bestått av så mycket Calle, men desto mer häst. Jag hängde med min syster till hennes stall där jag först skulle hänga på stallägarens nyblivna treåring för första gången sen hon gjorde det själv i hagen i somras. Han var söt och tyckte att det var lite konstigt. Han bockade en gång men annars gick han bara iväg lite hastigt. Efter ett tag stod han still och då slutade vi! Duktig Liam.

Därefter red jag min syrras häst Lizzie, som också var min första häst. Hon fyller 19 i år så hon är en liten tant, men helt galen (speciellt när jag rider, haha). Hon var jättefin och det var en positiv överraskning att rida henne efter ett rätt långt Lizzie-uppehåll. Edit (min syster) har jobbat jättebra med henne och jag märkte direkt skillnad på hennes bärighet, framförallt i trav men även i galopp.

I början när jag galopperade bockade hon i varje steg, sen ställde hon sig lite och liksom tryckte iväg med bakbenen i var tredje steg. Sen taggade hon ner och sprang omkring med sina höga benlyft. Till och från blev hennes galopp riktigt luftig, den som annars brukar vara rätt diskret. Så det var urkul, det tyckte Lizzie också, hon har superglad.

Imorgon ska jag hitta på något kul med Calle, just nu lutar det åt någon typ av lydnadsövning med bommar/småhinder. Tror att det kan behövas efter all intervallträning. På lördag ska jag nog på P&J, vore fett att hoppa bana igen. Har superabstinens.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (1) Trackbacks ()

New years eve

Jag hade jättekul på nyårsafton, och trots att det blev röjigt och sent mådde jag jättebra igår. Red dock inte eftersom det är konditionsvecka och jag hade ridit intervaller dagen innan. Red idag, intervaller såklart, typ 1-2 min 6 gånger. Ca 50 sek skritt mellan. På tisdag ska jag börja rida normalt, tänkte inleda med att hoppa lite men har inte kommit på vad jag ska göra än. Time will tell. Här kommer lite bilder från nyår!

Jag (jätteblöt efter champagneattacker, helt fantastiskt. NOT)


Malin o Prup (meine kleine boyfriend btw)


Bella, Malin, Emelie och jag vid tolvslaget (antar jag?)



Vi enades om att champagnen smakade fjärt, så vi vaskade. Coolt va? (haha, så jävla töntiga)


Sen tog den slut och då vaskade Emelie tvål och jag vaskade min öl.








Hjärta på Franco och Malin




Who likes it the most?!


Jag och Emelie, erkänn att mitt hår var snyggt?

Hoppas ni inte dör av boredness för att jag lägger ut ohästiga bilder. ;) Piss! (Peace)

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()