Film

Hoppade lite hemma igår




Den första övningen jag gör på filmen var den jag skulle presentera för hundra år sedan. Den är hur svår som helst (för mig och Calle) och går ut på att man ska rida med lång anridning på ett räcke i galopp, sakta av till skritt några steg och sen göra en bakdelsvändning, tillbaka i galopp för att rida över hinder igen. Fortsätta tills det känns bra. Hindret kan vara mellan 50 och 120 cm, på filmen ovan ligger det på 80, 100 och 110 cm. Det som gör den svår för mig är att det blir vingligt och jag tappar linjen efter bakdelsvändningen. Denna ska jag öva på massor eftersom att det är en övning som gjord för mina och Calles problem.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Träning på gräs

Puh, kom hem för en halvtimme sen. Träningen gick både bra och dåligt. Calle var lite istadig men efter lite arbete med precision gick det okej. Jag är överlag nöjd. Min älskade syster filmade vissa sekvenser av träningen som jag kommer att lägga upp när jag har tid.

Vi började med att skritta över cavalettis där vi skulle få plats med ett respektive två steg. Sen fortsatte vi på samma cavaletti i trav och växlade mellan ytter (lite längre än normalt)- och innerspår (mycket mycket kort, nästan passage). Därefter la vi på studs i galopp så att vi red på en volt där halva var i trav över travbommarna och den andra halvan i galopp över studsen. Även här växlade vi mellan inner- och ytterkant. Jag tycker att det var lättare med innerkant. Det jag måste tänka på till nästa gång jag gör en liknande övning är att jag bestämmer mig innan var jag ska rida över studsen och inte efter första studsen (som jag gjorde idag).

Därefter gjorde vi en rolig övning som jag hade väääldigt svårt för. Den kommer jag göra ett eget inlägg om på fredag så det får bli en liten cliffhanger ;)

Vi fortsatte träningen med att hoppa lite enkelhinder på raka linjer med långa anridningar, mycket tid för ångest som Haking säger. Avslutningsvis hoppade vi en ganska svår bana på 11 språng där mina hinder låg mellan 90 och 110 cm tror jag.

Det här måste jag tänka på:
- Sluta mina fingrar kring tyglarna så att Calle får ett stöd fram till hindret
- Stadiga händer och se upp så att inte händerna åker över på fel sida
- Rida hästen mellan skänkel och hinder
- Kolla och rida rakt fram efter hinder

Det här gjorde jag bra:
- Bra sits över hinder
- Halvhalterna satt där dem skulle, eventuellt att jag ska göra dem lite mer ofta
- Bra galopp

Mellan ett och tio får dagens träning en sexa pga istadigheten som kom och gick.

Permalink Träningar Kommentarer (0) Trackbacks ()