Utesluten gånger två

Fattar inte vad som hände. Blev utesluten i båda klasser. Får bli lite lägre nästa gång för att få tillbaka självförtroendet. Det är jobbigt att ha en häst med grym teknik och massa poential, men med extremt dåligt hopphuvud och svaga nerver.

It sucks to be me.

Permalink Tävling Kommentarer (1) Trackbacks ()

Klättra lite . saaa...

Mitt förslag jag la om att skriva lite mer om mitt liv utöver se horzeeees fick, let me see, INGEN respons. Antar att ni inte är intresserade så jag lägger ner den idén. Om ingen protesterar, NU!

Red ut idag på morgonen, täckt från topp till tå i reflexer. Fabulous! Hade jättekul med min lilla knäpphäst, vi hoppade över allt vi kunde hitta och bara rullade i galopp genom skogen, det är det bästa jag vet. Jag har ordentliga terrängskydd runt om så jag känner mig trygg!

Red bort till en sandgrop några kilometer från mitt stall och klättrade i galopp. Jag har aldrig gjort det på Calle förut utan jag klättrar vanligtvis bara i skritt. Jag ville konditionsträna men intervaller är rätt tråkigt, så då testade jag något nytt. Kan dock tänka mig att det sliter rätt mycket på hästen så jag ska väl inte göra det allt för ofta, eller vad tror ni? Galopperade upp för totalt sex backar, varav en motsvarade ungefär tre stycken i längd (den var dock lång och seg, inte kort och brant).

När jag kom tillbaka till stallet var Calle rätt svettig så jag svampade av det värsta med en varm svamp och sen fick han stå inne och torka med ett fleecetäcke medan jag kylde hans ben med mina fantastiska kylskydd.

Imorgon ska han vila men jag kommer nog ta en promenad för hand på 30 minuter så att jag kan streacha honom inför tävlingen på söndag. Ska hoppa 105 och 110 cm, bland annat ska min gamla hopptränare och Catrin starta samma klasser som mig. :)

Den här bilden hade varit jättefin om inte jag hade lagt över min högerhand på fel sida så att Calle gapar. Även solen har fläckar. (hähä, jag är gul (och tråkig)) (shit, parentes i superlativ).


Permalink Dagens ridning Kommentarer (6) Trackbacks ()

PICOMANIA

Fler bilder tagna av Felicia

Permalink Bilder Kommentarer (3) Trackbacks ()

HAHAHA


Obvious combination

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Börja skriva om mitt liv

Ibland känns det såklart som att jag inte har något liv utöver hästarna, ni vet hur det kan bli right? Men just nu känns det som att jag vill vidga bloggen liten för ibland orkar jag helt enkelt inte sitta och skriva om vad jag har gjort med Calle eller hur man smörjer sadeln på bästa sätt.

Min tanke är då att jag ska skriva om mitt liv, framför allt med bilder från när jag träffar mina vänner eller är på uiversitetet, från när jag går ut på helgen osv osv.

Vad tycker ni om det?


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

HEMSK TÄVLING

Fy alltså, vilken hemsk tävlingsdag detta har varit. Var tvungen att utgå inne på banan för att:

- När jag kom till tävlingsplatsen skulle jag starta, en miljon strukna.
- Jag hann såklart inte gå banan utan fick lära mig den från läktaren på två ekipage.
- Blev så stressad att jag mådde illa.
- Hann rida fram i ungefär 10 minuter.
- Hade ingen aning om hur jag skulle rida, hur hinderna såg ut, hur snabbt de kom ur sväng, hur många galoppsprång det var på de relaterade avstånden.

FAN!

Permalink Tävling Kommentarer (3) Trackbacks ()

Högskoleprovet och tävling

Ni kanske inte vet det men jag ska bli läkare. Igår skrev jag högskoleprovet och fick typ 1,4 så nu är det inte långt kvar! Jag får bara hälften rätt på delen där man ska definiera ett antal svenska ord, så om jag pluggar ordentligt till den nästa gång kommer jag fixa det. No doubt! Jag får inte långt ifrån alla rätt på de andra delarna.

Har ni skrivit högskoleprovet någon gång?

Nu ska jag ladda inför tävlingen i em. Vi ska åka från stallet halv tre, nu: FRUKOST!


Älskade Stella, som inte finns längre.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Snö?

Det ska snöa ikväll så jag tog bort min anmälan från Runsten. Har inga vinterdäck på bilen eller transporten så det känns dumt att ta den risken. Tränar lite själv hemma istället. Får hitta på någon trevlig övning som jag dessutom kan ha kvar på volten och använda imorgon. Då ska jag nämligen hålla en träning för två islänningar i stallet! :)


Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Trattkantareller

Jag och mamma är numera kantarellproffs, vi vet exakt var trattkantareller växer: ÖVERALLT! Vi gick runt tre timmar i skogen och hade det mysigt, vi fick dessutom med oss en halv påse full (intressant val av uttryck) med trattkantareller.

Imorgon ska jag åka och träna lite på Runsten. Det är en Pay and Jump och jag har anmält mig till 100 och 110 cm, ska bli kul (som vanligt). På söndag ska jag tävla en 110-klass i Upplands Väsby. Det kommer bli på kvällen eftersom det är ca en miljon starter.

Nu ska jag tjata på Felicia så att hon skickar fler bilder till mig. ;)


Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Höstiga porträtt!

Alla bilder är tagna av Felicia, länk till hennes hemsida och blogg.

















(jag stod bara still utan hjälm, hihi)


Permalink Bilder Kommentarer (6) Trackbacks ()

Tröttmössa

Det går lite segt med bildöverföringen, men här kommer en bild så länge på världens löjligaste häst.

Foto: Felicia, hennes blogg.

Permalink Bilder Kommentarer (1) Trackbacks ()

NYA BILDER!

Ikväll, mina vänner, kommer jag lägga upp massa nya fräscha bilder. Världens bästa Felicia tog höstbilder på mig och Calle igår, både porträtt och när vi red. Nu ska jag dock dricka upp mitt kaffe och sen rusa till stallet, det står intervallträning på schemat.

HÅLL TILL GODO, KAMRATER!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

När jag var liten

Hittade en bok från när jag var liten, där man får fylla i massa häftiga grejer själv. Från Pollux såklart! Tog lite bilder på vissa saker som jag har skrivit.









(gillar att Lambadas favoritmat var skinkmacka)




Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hoppträning för PD

Var och tränade för Per Dahlgren igår igen. Jag åkte själv så att det blev ingen film, tyvärr.

Vi började med att trava och galoppera över cavaletti, korta avstånd. Det gick bättre i galopp än i trav för han blev lite flack när jag försökte rikta framåtbjudningen uppåt. Därefter hoppade vi två räcken med 16,5 meter emellan. Första gångerna skulle vi rida på fem galoppsprång emellan och det gick uteslutande bra, därefter höjde vi lite allt eftersom och då red vi på fyra galoppsprång.

Därefter gjorde vi en liknande övning fast med två oxrar och längre avstånd (vet ej hur långt, men gissar på 20-21 meter). Höjdes också successivt.

Sista övningen var ett räcke och sen fyra stora galoppsprång på böjt spår till en räcke-oxer kombination som hade normala avstånd. Eftersom det var stora galoppsprång in i kombinationen blev det lite trångt, men vi fick till det några gånger.

+ Calle hoppade fantastiskt
+ Jag lyssnade bra på instruktionerna och ändrade min ridning därefter
+ I slutet lyckades jag reglera galoppen bakåt ur ett framåtläge, något som vi har ganska svårt för
+ Hamnade rätt på alla hinder!!!

- Red på novabett och han blev tyvärr lite stum i munnen emellanåt
- Dålig framåtbjudning i början av passet



Ikväll ska jag träna dressyr för Tina!

 


Permalink Träningar Kommentarer (0) Trackbacks ()

Världens bästa hovslagare

Jag måste ha världens bästa hovslagare. För det första skor han helt fantastiskt, Calles hovar skulle kunna vara en modell för den perfekta hoven. För det andra gör han allt för sina kunder; om man exempelvis har en tappsko innan tävling kommer han ut på tävlingsmorgonen och skor.

Igår hade Calle tappat en sko och jag ska träna för Per idag så jag fick lite småpanik eftersom att hovslagaren inte skulle komma förrän imorgon (onsdag). Men jag ringde till honom på kvällen och nu kommer han ut på tidiga em, trots att han har ett annat jobb under dagarna, och skor om Calle bara för att jag ska kunna åka och träna. Han är verkligen bäst.

Jag har redan varit i stallet och släppt ut hästarna idag så jag tog lite bilder. Jag tog även lite bilder när jag kom hem på mina älskade katter. Här är några av dem!

Calle äter frukost


Bästa delen på hästen


Höstlöv i min trädgård


Min trädgård gränsar till massor av hagar med fina hästar. Jag har inte hästen uppstallad i det stallet, men hade det när jag var yngre.


Min favorit, Kattafan.


Polacken Svullo kom springandes och skrikandes när han såg mig.


PUSS


Svullo poserar och agerar obemärkt.


Kattafan intar bil-positionen.


Svullo försöker kompensera sin fetma med söthet, lyckas ganska bra.



Jag har redigerat bilderna på lite olika sätt. Själv tycker jag att det är snyggast med lite mer gammaldags feeling, vad tycker ni? Måste bara tillägga att jag inte är särskilt bra på vare sig fotografering eller redigering.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Longering

Idag longerade jag över upphöjda travbommar. Jag tycker det är kul att se hästen från marken i sådana moment. Calle fattade inte riktigt hur han skulle klara av de abnormt höga bommarna utan min hjälp från ryggen, men efter några om och men fattade han vinken. Det var kul faktiskt och han jobbade på riktigt bra.

Både före och efter bomarbetet fick han gå på en 20 meters volt och göra övergångar mellan trav och galopp. Det gick mycket bättre än vad det har gjort förut, även om mina signaler inte riktigt slår på en gång. Jag tror att jag måste befästa dem ytterligare ett tag och sedan kommer han säkert kunna göra övergångar på röstkommando.

(har inga bilder på datorn utöver den här, men hatar inlägg utan bilder :P)



Nu ska jag plugga. Måste försöka få lite struktur i mitt pluggande eftersom det har en tendens att ske rätt sporadiskt.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Late night shopping

Har slagit på stort och beställt lite grejer.


Jag betsällde ett bridongbett i mässing 10,5 cm, svarta bettplattor och ett svart grimskaft.



Permalink Utrustning Kommentarer (0) Trackbacks ()

D-day 935

Jag tycker att genetik är fruktansvärt intressant och även avel. Jag har bestämt mig för att göra lite research på Calles stam för jag vet inte så mycket om den. Jag tänkte göra det som en liten serie här i bloggen och presentera en häst ur stammen per inlägg, och jag gör ett inlägg så ofta jag hinner (tänkte göra ett om dagen). Hoppas ni tycker det är intressant, och om ni inte gör det gör i alla fall jag det. ;)

Calles pappa, D-day 935 (tyskt varmblod)


Född: 1992
Mankhöjd: 167 cm
Färg: Skimmel
Stam: Donnerschwee - Donnerhall - Welt As
Godkänd för avel i: Sverige, Olderburg, KWPN och Australien
Värdebokstav: AB

På 100 dagars testet i Neustadt-Dosse (Tyskland) 1996 bedömdes D-day som den bästa dressyrhingsten, med fem stycken 10:or bland annat för ridbarhet och temperament. I riksföl 1999 var alla sex finalister efter D-day och i 3-års championatet 2001 fick 14 av hans avkommor dressyrdiplom och tre stycken fick hoppdiplom, 53% blev klass 1.


På BLUP står det såhär: Maskulin välproportionerlig hingst med naturlig resning. Lång väl ansatt hals, välliggande bog, gott djup och något kort rygg. Något tåvid fram, hjulig höger bak. Taktmässig rörlig skritt. Mycket bogfri trav. 9 9 7 8 9=42 (4,5år)

Några av D-day's avkommor
Dark Surprise, sto född -96, D-day - Donnerschwee - Purioso Keur


Rids av Susanna Bordone som representerar Italien i fälttävlan, just nu aktuell i Kentucky. Dark Surprise är en ren och skär dressyrhäst som Susanna har ridit på bland annat dressyr-EM i Windsor.


Stonefire 1074, hingst född -98, D-day - Donnerschwee - Roderik


Godkänd hingst som tidigare var registrerad att vara efter Levantos II. Efter ett DNA-prov i samband med godkännandet blev han omskriven. Felet berodde tydligen på en förväxling av sperma när Stonefire's mamma betäcktes. Har exporterats till USA och tävlade Prix St. Georges och Intermediaire I år 2008 (hittar inga senare, orkar inte leta ihjäl mig).


Wictory D, valack född -98, D-day - Donnerschwee - Trofé


Tävlas internationellt av Carl Hedin.


Bildkällor; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Permalink Calles stam Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hur jag rider fram

När jag värmer upp hästen så tycker jag att det är lättare att räkna varv än minuter, för då slipper jag ta upp mobilen hela tiden och min inbyggda klocka går alldeles för fort. Jag börjar med att skritta totalt fyra varv på lång tygel, två i höger och två i vänster. Under vintern brukar jag skritta på lång tygel dubbelt så länge.

Därefter kortar jag tyglarna och travar sex varv, tre i varje. Då ligger fokus på att hästen ska trampa på framåt till handen. Eftersom att jag rider framåt får hästen inte gå i låg form utan i vanlig lodrät form, hellre framför än bakom lodplanet.

Därefter galopperar jag sex varv, tre i varje. Även här ligger fokus i att få hästen att bjuda framåt och jag brukar stå i lätt sits. Jag brukar passa på att göra ett byte åt varje håll i banhoppningsgalopp för att se så att allt sitter som det ska.

Nu saktar jag av till skritt och skrittar fram hästen på kort tygel. Jag brukar göra framdelsvändningar, bakdelsvändningar, skrittpiruetter, halter, ryggningar, skänkelvikningar och tempoväxlingar. Det är ganska mycket att hinna med så jag brukar skritta ganska länge på kort tygel. Även här är det absolut viktigaste att hästen har framåtbjudning. Jag ser till exempel hellre att hästen trampar med bakbenen på en pytteliten volt i en bakdelsvändning än att den bara vrider sig kring ett bakben eller börjar backa.

Efter skritt på lång tygel börjar jag med det egentliga arbetet, som jag alltid har bestämt tema (ex. förvänd galopp och galoppbyten som igår) i förväg för annars brukar det inte gå så bra. Jag är inte särskilt innovativ om vi säger så.


Det ovan är min "trava-och-galoppera-fram-form".


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Taskig uppdatering

Det är ett återkommande problem i min värld att jag har alldeles för mycket att göra. Igår, till exempel, jobbade jag 11 timmar i sträck och sen efter det åkte jag till stallet och red. Var igång från fem på morgonen till tio på kvällen. Snacka om att det var skönt att gå och lägga sig.

Mitt jobb har köpt två nya hästar. Det är sagt att dem är fem år gamla men jag tror att, i alla fall en av dem, är yngre än så. Det kan vara så att hon är väldigt ohanterad också, svårt att veta. Jag ska hur som helst "utbilda" dem på lördagar ett tag framöver innan de börjar användas ordentligt i verksamheten. Ska bli riktigt kul faktiskt, jag ska skriva om det i bloggen såklart!

Senare idag tänkte jag skriva ett inlägg om hur jag lägger upp ett ridpass på volten. HÅLL UT!



Calles snygga bak (måste ta nya bilder innan ni avlider av boredness)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

110 cm, lokal tävling.

Solna fältrittklubb, lokal tävling.

110 cm: 4 fel. Jag är väldigt nöjd över den här rundan. Första hindret var en naturfärgad oxer, den låg nog lite lägre än 110 (kanske 105?). Vi hamnade några centimeter för nära så det blev lite för högt och lite för kort språng över hindret. Det blev därför lite för långt till räcket som låg ca 21 meter längre bort, men vi klarade det bra och han hoppade av efter fem galoppsprång.

Längs med kortsidan och sen till en maxad oxer som var hinder nummer tre. Känner ungefär fyra galoppsprång innan att jag hamnar fel så jag försöker gasa in i hindret. Jävligt dumt av mig för då hamnade vi istället tio centimeter ifrån hindret i 180 km/h. Calle stannade (tack gode gud för det). Därefter hoppar han hindret jättebra, hamnar i korsgalopp på böjt spår med sju galoppsprång till ett litet räcke med vattenmatta under.

Därefter är det ett räcke och böjt spår med sex galoppsprång fram till kombinationen som är oxer-räcke. Det linjen är jag mycket nöjd med. Avslutningsvis två stycken oxrar som gick bra.



Han rev alltså inga hinder och det är jag glad över. Känns lite tråkigt bara att det blev så knasigt på hinder nummer tre, vi hade lika gärna kunnat klara det, men piloten måste lära sig att hitta avstånd! Jag måste tänka på att:

- Hitta en bättre galopp, som till det första och femte hindret för där var den bra.
- Inte försöka måtta på fart.

Kan inte komma på mer. Är faktiskt väldigt nöjd och det känns som att vi har tagit ett stort steg i rätt riktning. :)


Permalink Tävling Kommentarer (4) Trackbacks ()

Solna, once again

Tjoho.

Idag ska jag tävla i Solna. Jag var där och tävlade förra året och de har ett fantastiskt ridhus. Då hoppade jag 90 cm felfritt men såhär gick det i 100 cm: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1054102688142&subj=526852880

HAHA!

Permalink Tävling Kommentarer (1) Trackbacks ()

Konditionsträning

Idag ska jag konditionsträna Calle. Jag brukar göra det tre gånger på två veckor. Då rider jag i sex intervaller á tre minuter med ca 40 sekunders skritt mellan.

Är det någon som har tips på hur man gör det på bästa sätt? Ibland känns det som att mitt sätt inte är "tillräckligt".

Permalink Dagens ridning Kommentarer (0) Trackbacks ()