Första hoppet med Lasse

Igår hoppade jag Lasse för första gången, andra gången han hoppas någonsin. Jag är jättenöjd. Han var såklart lite tveksam och stannade en gång för att jag var för mesig, men jag tycker ändå att han betedde sig sansat och coolt. Jag är ju extremt töntig och försiktig, jag vill liksom vara snäll och då är jag inte tillräckligt bestämd. Jag måste verkligen tuffa till mig lite så att han inte blir en sån där tråkig häst utan driv.

Innan träningen var jag livrädd för att Pontus inte skulle säga något om Lasse, vilket typ är lika illa som att han skulel såga honom totalt (men det kan han såklart inte göra). Men han sa att Lasse hade lätt för sig, att han hade en bra och självbärande trav och att han var allmänt trevlig och skötte sig bra för att vara iväg för första gången och hoppad för andra gången. Värry gudd.

Längtar till nästa träning, som blir först om två veckor för Lasse ska vaccinerad och bli fixad i munnen på tisdag nästa vecka. Sara var där och kollade, så hon var assnäll och filmade mig (überawesome). Här är filmen!

Permalink Träningar Kommentarer (4) Trackbacks ()

Time to tell

Jag tänkte berätta vad som händer i mitt hästliv. För en vecka sen åkte jag med Calle till ett försäljningsstall där jag bytte honom jämt ut mot en valack född 2007, sent född så han är lite mer än tre och ett halft år gammal. Försäljningsstallet kommer att sälja Calle vidare, och de har redan lagt honom på annons.

Min nya häst heter Lamints, men jag kallar honom för Lasse. Han är världens snällaste och världens coolaste, rätt stor och kraftig men väldigt lätt att rida och har helt okej schvung och spänstiga gångarter. Han är som en blank white page och knappt riden, jag har sett honom travhoppa 50 cm och jag är rätt säker på att det var första gången han blev hoppad så han har med andra ord hoppat en gång. Så om det blir en hopphäst eller inte får vi väl se. ;)

Han är efter en lettisk hingst som heter Lakijs, som jag inte vet mycket om utöver att han är snygg och fick 10 på temperament. Lakijs är efter holsteinerhingsten Landadel (Landgold-Landgraf). På mammans sida är det mest lettiska hingstar som jag inte har någon koll på.

Jag är i alla fall asnöjd och på tisdag ska jag ta med honom på en Pontusträning så att jag kan komma igång. Jag har aldrig haft en unghäst förut så det ska bli jättekul. Jag kommer ta hjälp av Pontus och av en dressyrtränare som heter Tina, båda är grymma så jag tror att vi kan plocka fram en riktigt trevlig häst!

Jag kommer nog starta en ny Lasse-blogg så småningom men först måste jag samla på mig lite bloggmaterial och inspiration, vilket är något som definitivt kommer i vågor.

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Säg hej till min nya bebishäst Lasse.

img_6973 (MMS)

Säg hej till min nya bebishäst Lasse.

Permalink Allmänt Kommentarer (9) Trackbacks ()

På väg hem igen med något stort i transpor...

img_3568 (MMS)

På väg hem igen med något stort i transporten...

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Calle är i transporten och jag är påväg nå...

img_9597 (MMS)

Calle är i transporten och jag är påväg någonstans, men var och vad ska jag göra? ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

SMS-inlägg

img_1735 (MMS)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Iväg på äventyr...

img_2092 (MMS)

Iväg på äventyr...

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Just nu

Den senaste hoppträningen jag var på hade Calle lite dåligt flås (dagsform?) så jag ska rida varannan dag intervaller varannan dag vila ett tag. Vi får se hur länge men i alla fall fram till träningen på tisdag, och troligtvis till den därpå också.

Igår red jag intervallerna på volten eftersom det var mörkt och jag vill helst inte rida intervaller i skogen/på ängen när det är mörkt. Jag försökte aktivera honom lite mer än vanligt under galoppsekvenserna vilket gick extremt bra, han är så fin alltså. Det är egentligen helt sjukt för jag han fattar allt på en gång, det tog mig tre ridpass att befästa piruetter, en kvart att lära honom galoppbyten och en timme att lära honom förvänd galopp. Han letar liksom efter arbetsuppgifter och är så himla ambitiös, ibland lite för ambitiös för han vill göra allting väldigt snabbt och väldigt kraftfullt. Oftast flyger jag omkring som en säck potatis (för de flyger ju runt mycket, som ni vet).

Jag gjorde i alla fall lite byten på rakt spår, vilket är mycket svårare på ridbanan och man jämför med i skogen. Det gick väldigt bra att byta från höger till vänster galopp i båda varv, men till det motsatta var han lite väl ivrig. Det var i alla fall kul och idag har jag värsta träningsvärken!

Vad gör ni med era hästar nu? Har ni lika stor brist på inspiration som jag har?


Permalink Dagens ridning Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hmm

Förlåt. Jag har verkligen ingen inspiration just nu, men det kanske jag kommer ha efter lördag. Då ska jag nämligen iväg på ett spännande äventyr. Hä hä hä hä hä... (spänningen stiger, och Sara DON'T FUCKING AVSLÖJA)


Bild från min och Calles andra tävling någonsin!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Sitter på jobbet och kom på att jag har gl...

img_2318 (MMS)

Sitter på jobbet och kom på att jag har glömt bort min blogg. Träningen i tisdags gick bra, ett bättre inlägg om det i helgen. Jag har precis gjort lappar till Calles foderhinkar! Nice huh? (astråkiga)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

MH 2011

Här är två saker som jag skulle kunna tänka mig ur Mountain Horse's vår/sommar-kollektion.




I övrigt är jag inte så förtjust i Mountain Horse.

Permalink Utrustning Kommentarer (2) Trackbacks ()