Vaccination

Idag vaccinerades Calle så nu ska jag skritta i fem dagar. Jag trodde det var typ två dagar så det var tur att jag frågade, haha. Har så fruktansvärt dåligt minne. Det innebär att jag inte kommer ha något att skriva om, men jag kan ju alltid uppdatera med lite bilder om det är intressant?



Engagerade Bertil

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Svar

Anonym om Stum i bröstryggen:

Vad heter kiroprktorn, ska nämligen ta ut en för att kolla på min häst :D


Svar: Hon heter Malin Collin, här är hennes hemsida.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tävlingsplanering

  • 12 september, lokal tävling 110 cm

  • 26 september, lokal tävling dressyr LB:2, LB:3

  • 3 oktober, lokal tävling 110 cm

  • 24 oktober, lokal tävling 110 cm


Därefter ska jag försöka hinna med två stycken 110 på regional nivå innan jag debuterar 120, vilket jag hade tänkt göra i slutet av november på min hemmaklubb. Hoppas allt går som jag har tänkt mig, jag ser verkligen fram emot den här terminen!

Permalink Tävling Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fantastiska häst

Åh vad Calle har blivit fin. Jag vet inte vad som har hänt, men han har liksom förvandlats. Calle har alltid hoppat bra, men inte fantastiskt, och på de senaste hoppträningarna är det som att något har lossnat. Han hoppar så JÄVLA bra. Jag är helt lyrisk och vet inte var jag ska ta vägen. Det enda jag vet är att det här kommer bli en bra höst för mig och Calle.

Jag tränade i alla fall igår (och min tränare är lika lyrisk över Calles plötsliga talang som jag är). En av tjejerna som jag tränar med ska rida kvalitén med sin fyraåring snart så vi övade inför den, det blev alltså hoppning på distanser, en kombination och sen en liten bana som avslutning. Min syster hade väldigt mycket att göra i sitt stall så hon kom lite senare till träningen vilket innebär att filmen inte är sådär jättekul att kolla på, kameran låg nämligen på sargen. Sen när hon kom så hade jag nästan inget batteri så det som är med i filmen är bara lite i mitten, alltså inget i början eller i slutet. Bättre än ingenting i alla fall!



Noteringar
+ Calle hoppade helt fantastiskt, har jag nämnt det?! ;)
+ Jag hade blicken framför mig och mot nästa hinder.
+ Hamnade typ uteslutande rätt på alla hinder.
+ Calle rev inte en enda gång, ändå hoppade vi väldigt mycket.

- Dålig galopp
- Jag var inte tillräckligt nyanserad i mina hjälper, blev antingen noll eller hundra.
- Vingligt på distanser och han tog inte riktigt vänster skänkel.

Permalink Träningar Kommentarer (1) Trackbacks ()

Stum i bröstryggen

När jag tog ut en kiropraktor till Calle för typ fyra månader sen konstaterade hon att han var lite stum i bröstryggen. Vissa hästar får det av till exempel en sadel som inte passar eller, som i Calles fall, av en låsning i bogen/bogarna.

Jag är väldigt noga med att visitera ryggen innan jag rider, för jag är så fruktansvärt rädd att Calle ska få problem med den på något sätt. För att se om din häst är stum i bröstryggen gör du såhär:

1. Ställ dig bredvid hästen i höjd med bröstryggen.



2. Lägg händerna ovanpå varandra på bröstryggen, ungefär där sadeln slutar eller precis bakom.


3. Tryck ner ryggen på hästen ungefär som om du gjorde hjärt- och lungräddning på någon (fast inte lika hårt såklart).

Om hästens rygg sviktar med i dina rörelser är det inga problem, om hästen är stum kan det vara bra att undersöka om sadeln passar och kanske ta ut en kiropraktor eller liknande.

För att förebygga den här typen av problem har Calles kiropraktor bett mig göra en sak varje dag, före och efter ridning, som bara tar några sekunder. 

1. Ställ sig bredvid hästen, ungefär vid sadelläget.

2. Leta upp det området under magen där bukmuskulaturen förenas som ett V.

3. Använd något, till exempel bakdelen på en hovkrats, för att "klia" precis i spetsen på muskulaturens V i ca 10 sekunder. Jag brukar upprepa en gång så att det blir totalt 20 sekunder.

4. Du gör rätt när hästen lyfter på ryggen och sträcker ut halsen. Hur hårt du ska "klia" är olika från häst till häst, visa behöver man knappt nudda och på andra måste man ta i som bara den. Prova dig fram.


Jag tycker att det är värt att göra det här varje dag, för sen jag började med det har inte Calle varit stum i bröstryggen en enda gång!

Permalink Hästvård Kommentarer (4) Trackbacks ()

Veckoplanering

Jag har börjat skriva mina veckoplaneringar på två veckor istället eftersom jag har för mycket som jag vill hinna med. Istället för att förändra planeringen förlängde jag bara veckorna (mycket smart och effektivt, å andra sidan får knappt min övernaturligt stora hjärna plats i mitt mediokra huvud så vad ska man förvänta sig?).



Ni skulle ha sett Calle idag när jag hämtade honom i hagen, han var så fruktansvärt söt. Han låg och sov, han snarkade till och med, och när jag kom fram till honom la han sitt huvud i min famn. Sen kliade jag honom lite på magen och då la han sig platt och sträckte ut sig precis som en hund. Haha, mitt liv höll på att få ett abrupt slut av en fet sockeröverdos. Önskar att jag hade haft en kamera. Men som kompensation för er och mig levererar jag en annan förpackning med SÖTCALLE.


Permalink Veckoplanering Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vänta lite nu

Jag har inte tid för bloggen just nu. Ska skriva en uppsamlingstenta på onsdag så jag pluggar hela tiden, kanske får tid efter det? Don't get your hopes up. :(

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

The return

Haha, I'm back. Ledsen över min fruktansvärt dåliga uppdatering men jag har haft fullt upp hela sommaren.


Idag var jag och hopptränade för första gången på en månad, första gången vi hoppar på en månad också för den delen. Det blev lite av en markarbetespass med några enkla räcken som var lite högre (110 kanske). Jag fick beröm för att Calle var mycket rakare än vad han brukar vara och dessutom hoppade han kanon, han sköt mig kort sagt ur sadeln även om de flesta hinder låg på typ 70 cm! Tack vare att allt kändes så bra på träningen så fick jag inspiration att börja blogga igen. Hoppas jag håller det...

Peace!

Permalink Dagens ridning Kommentarer (1) Trackbacks ()