It's a curse

HAHA. Jag kan inte hålla mig borta längre nu. Jag bara MÅSTE blogga. Jag är fast, det är som ett beroende som stimulerar någon extremt njutningscentrum i hjärnan. Haha, känner ni likadant? Så nu får jag helt enkelt börja igen.

Igår ringde de till mig från Runsten och försökte ragga på mig för att tävla för dem. Jag har redan övervägt det och ska till ett möte som hålls där på måndag. Då kommer de även prata lite om fälttävlan, vilket passar bra för jag är intresserad av att ta kortet och prova på!

Den här veckan har jag ridit varannan dag och tränat intervaller för att få upp flåset efter Calles ledighet. Idag hängde min mamma med och gick på en promenad samtidigt som jag red omkring. När jag var klar red jag tillbaka till stallet i förväg så att jag skulle vara klar när mamma kom fram. Jag visste att hon skulle gå vilse för hon har typ världens sämsta lokalsinne.

När jag var klar hade hon inte kommit så då var jag tvungen att åka och leta efter henne. Tillslut hittade jag henne efter att hon hade hittat till landsvägen (225, loads of traffic) och gått längs den till infarten som leder till mitt stall. Hon är så knäpp, min mamma.

Hoppas ni får en trevlig kväll och ett gott nytt år. Själv ska jag röja som bara den med mina vänner och om ni vill kan jag lägga upp lite bilder här sen. PUSS

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

This is goodbye!

NU SLUTAR JAG BLOGGA.
TJING!

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Tråkbråk

Jag longerade en stund på volten igår för jag var under tidspress, jag spände in honom med en gummisnodd som satt mycket löst. Jag red ut idag, tänkte rid ostigat men drog slutsatsen att det är lite äckligt när man inte ser vad man rider på. Vore inte så kul om jag skulle lyckas pricka en pinne som står upp eller något, så jag höll mig på stigarna.

Red massa tempoväxlingar i alla gångarter. Jag tycker att det är svårast i skritt, eftersom han har rätt litet register i den gångarten, så det övade jag mest på. Annars tycker jag att hans trav och galopp är rolig att jobba med, just pga deras enorma register. 

När jag skrittade av bestämde jag mig för att göra gymnastiserande och stärkande arbete denna vecka och nästa. Veckan därpå (mellandagarna) ska jag bara konditionsträna, vilket innebär att jag kommer rida varannan dag så att hans muskler hinner återhämta sig och inte ta skada.

Imorgon blir det nog ingen bloggning. Jobbar på dagen och ska ut med några kompisar på kvällen. På återseende.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (5) Trackbacks ()

Tillskott

Vi har fått lite SOCKERtillskott i familjen. Maru II, Fattyfan och Bad Man (måste sägas med Jamaicansk accent), 2 weeks old. Hjärta på er.







(Bad Man har världens minsta öga)

Permalink Bilder Kommentarer (2) Trackbacks ()

Dålig bloggerska

Bajs på mig. Jag är sämst på att ha en blogg. Bättring bättring.

Tanken var att jag skulle sätta igång Calle idag, men jag kunde inte hålla mig så jag gjorde det redan i lördags. I början kommer jag bara att gymnastisera honom och vara noga med att strecha hela kroppen när jag är klar, om hans muskler hunnit dra ihop sig lite under vilan (verkar dock inte som det).

I lördags hade det hunnit bli mörkt så jag höll på mig volten. Jag la ut fyra bommar, i en solfjäder, som var upphöjda på ena sidan (där det var kort avstånd). Varierade mellan höga och långa benlyft, mest i skritt men även ett par gånger i trav. Red i ungefär 45 min inkl. av- och framskrittning på långa tyglar.

Igår red jag på ängen där vi har orörd djupsnö, fattar inte varför ingen annan har ridit där? Islänningarna kanske drunknar iofs. ;) Red bara i 30 minuter, varav 20 var i snön, alla gångarter men mest skritt.

Idag ska jag ut i skogen och skritta ostigat och trava/galoppera kravlöst framåt på grusvägarna.

Permalink Dagens ridning Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mr. Bright

Jag surfar runt på online-ridsportsaffärer bredvid min pojkvän.

Jag: Åh, Ruben kolla! De vill jag ha.
Ruben: Fan vad fula, det ser ut som värsta medeltidsstövlarna.

Gissa om vad?

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Resultat från mina frågor

Nu var det ju bara 15 personer som svarade, men jag tycker ändå att det kan vara intressant att göra en sammanställning. Såhär svarade ni på första frågan:



Fördelar med spån


Nackdelar med spån


(HINNER INTE MER, MÅSTE ÅKA TILL JOBBET. JAG FYLLER PÅ DETTA INLÄGG ALLT EFTERSOM. DET TAR TYP HUNDRA ÅR)


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vinnaren är dragen!

Vinnaren i bloggtävlingen blev Nadja! Grattis, hoppas du får nytta av Rein-bowsen.
Snart kommer jag dra igång en utlottning till, så håll utkik. ;)

Permalink Bloggtävling Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Kul att det är många som har svarat på frågorna i inlägget under! Jag ska nog göra en liten sammanfattning av alla svar i slutet av veckan, jag tycker att det kan vara intressant att se hur människor tänker. Hoppas ni också gör det, håll utkik i bloggen på söndag då!

Det händer fortfarande inget spännande på Calle-fronten. Jag tänkte ta ut en massör innan eller under igångsättningen, men jag har fortfarande inte bestämt mig så vi får se.

Nu ska jag vila mitt trötta huvud. Jag har börjat min utbildning på Hemglass idag, så jag har varit ute och kört/åkt glassbil. Det var kul, men jag är inte van vid att sitta så mycket (mellan stoppen) därför har jag fått rätt ont i ryggslutet. Imorgon är det dags igen. Peace!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Torv, spån eller halm?

Det finns så extremt många olika sätt att strö sin box på nuförtiden. Torv, torvmix, spån, halm, halmpellets, spånpellets, pappersbitar. You name it!


Så nu vill jag att ni svarar på lite frågor! Antingen i kommentarsfältet eller på er blogg (länka gärna då så att jag kan läsa svaret).

1. Vad står din häst på för strö?
2. Vad är bra med just den sorten? Finns det någon nackdel?
3. Har du permanentbädd eller mockar du ut allt kiss varje dag?
4. Om du har bädd, strör du då på med kalk eller stalosan för att ta bort lukt och annat äckelpäckel?

5. Mockar du på något speciellt sätt? Ex. vallar längs boxväggarna, som en kulle i mitten, helt horisontellt längs hela bädden osv.


Mina svar

1. Torvmix
2. Alla i stallet har det. Jag tycker det är mest lättmockat av de jag har testat (allt utom papper), det är perfekt om man vill ha en permanentbädd och det går bara åt en i veckan under vintern när hästarna går in vid 16.00
3. Permanentbädd
4. Jag lägger stalosan över hela bädden innan jag fyller på ny torv.
5. Hel platt och rakt, lika mycket över hela boxen.



Hoppas ni också svarar!

Permalink Allmänt Kommentarer (15) Trackbacks ()

Torrt värre

I bloggtorkans tider vattnar jag med lite bilder

Permalink Bilder Kommentarer (0) Trackbacks ()